Kondoren ska flyga första gången efter skadan – men kolla nu vad han gör när han vänder sig om

Tyvärr finns det så många människor där ute som behandlar djuren illa.

Men lyckligtvis  finns det djurhjältar som gör all för att hjälpa och rädda djuren.

Den här kondoren hittades av några poliser i Catamaraca i Argentina. Den stora fågeln var rejält skadad och kunde inte flyga. Men ett gäng underbara djurhjältar tog hand om kondoren och gjorde allt i sin makt för att fågeln skulle kunna bli bättre och flyga igen.

Kondoren blev bättre och bättre med tiden. Ögonblicket när han ska flyga för första gången efter skadan blev mycket speciell. Och kondoren gjorde något som har berört tusentals hjärtan…

Det var några poliser som hittade den skadade kondoren i Argentina. Jättefågeln var så skadad att han inte kunde flyga. En grupp djurhjältar bestämde sig för att ta hand om kondoren. De gav honom mat, trygghet och kärlek och de tog givetvis hand om såren.

Den stora fågeln, som härstammar från Sydamerika, blev bättre och starkare med tiden. Slutligen kom dagen då han äntligen var stark nog att flyga igen efter skadan.

Många människor samlades för att ta farväl av kondoren och se honom flyga igen. Och man kan minst sagt säga att det blev ett fint ögonblick. Och lyckligtvis var det någon som filmade och publicerade på Facebook, så att du nu kan ta del av det.

Facebook

Videon börjar med att kondoren går fram till kanten på berget för att förbereda sig för sin färd. Hans räddade och andra människor står bredvid för att följa det speciella ögonblicket.

Det ser ut som att kondoren tvekar lite, ska han flyga? Men efter en liten stund bestämmer han sig för att det är dags, han är redo att pröva sina vingar.

Och det är nu han gör det bedårande som har berört tusentals hjärtan över hela världen. För precis innan kondoren flyger iväg vänder han sig mot människorna och tittar på dem. Det ser ut som att han tackar dem och tar farväl.

Facebook

Och sen flyger den stora fågeln iväg. Det är så vackert. Han flyger runt och sedan flyger han ner mot marken för att vila på en sten. Efter att ha hämtat andan flyger kondoren iväg igen.

Det är så underbart att se kondoren flyga igen!

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fvideosrealmentesorprendentes%2Fvideos%2F1539650246084688%2F&show_text=0&width=560″ /]

Tack till dessa djurhjältar! Det är underbart att se kondoren flyga igen. Dela gärna för att hylla alla djurhjältar där ute. Ni är en inspirationskälla.