Ensam gås återvänder till veterinär varje dag – när personalen inser varför krossas deras hjärtan

Många människor tvekar på att djur har ett rikt känsloliv och månar om sina nära och kära. Men den här historien om kanadagässen är ett bevis på att de bryr sig om varandra precis som oss.

Kanadagåsen Arnold är känd hos New England Wildlife centers Massachusetts då han bott tillsammans med en partner i en damm i närheten under flera år.

Så när personalen upptäckte att han haltade tvekade de inte på att ta in honom för en undersökning. Och snart visade det sig att Arnold var svårt skadad och hade två frakturer i foten.

Personalen visste inte alls vad som hade hänt men de tror att det kan vara en sköldpadda eller något annat djur som attackerat honom när han simmat i vattnet.

För att rädda hans fot behövde Arnold opereras och dessutom skulle de behöva amputera en del.

Det skulle bli en lång process men viktig för Arnolds överlevnad. Så de förberedde honom för operation, satte honom på smärtstillande mediciner och antibiotika.

Men när de snart var dags för operation avbröts personalen av ett frenetiskt knackande på fönstret.

Letade efter sin partner

Där, utanför fönstret, satt Arnolds partner. Hon hade letat efter sin Arnold och på något otroligt vis hade hon hittat honom. Och hon krävde att få träffa honom.

Personalen lät henne sitta i dörröppningen under operationen och hon lämnade aldrig Arnold med blicken.

Som tur var gick Arnolds operation bra vilket betyder att hans fot kommer att läka.

När den omtöcknade fågeln vaknade från narkosen tog de honom till dörren där hans vän satt och väntade på honom. De öppnade dörren och lät Amelia hälsa på honom.

Arnold blev kvar hos veterinären under några dagar för att lägga om bandage och se så att han kom på fötter igen. Och den andra gåsen, som personalen döpte till Amelia, besökte honom varje dag.

Släpptes ut i det fria

Så fort Arnold var frisk återförenades djuren ute i naturen och självklart drog de iväg och simmade i dammen.

”Vi är inte säkra på vad de kommer att göra härnäst, men vi är så glada att de har möjligheten att göra det tillsammans”, skrev centret på Facebook och tillade:

”Arnolds fot har läkt bra och idag fick vi se honom både flyga och simma. Vi är övertygade om att han inte kommer att ha några problem att hänga med sin partner Amelia.”

Så glad över att Arnold blev frisk och att se hur dessa två värnar om varandra. Så mycket kärlek.

Dela gärna om du håller med.