Kameran fångar vilda björnarnas slagsmål – fascinerande bilderna sprids som en löpeld på nätet

Björnar är fascinerande vilda djur att se – på avstånd.

Enligt Naturvårdsverket finns ungefär 2 900 björnar i Sverige. Det är ungefär samma som år 2013.

”Populationsberäkningen är grundad på de spillningsinventeringar som genomförts i respektive län och trender i de björnobservationer som jägarna samlat in. Jägarnas omfattande bidrag till de regionala spillningsinsamlingarna är en viktig del i slutresultatet”, skriver myndigheten på sin hemsida.

Björnarna lever i Mellansverige och i norra delarna av landet. Även i Finland finns det björnar som lever i det vilda, och det var just i vårt östra grannland som Tero Pylkkänen för två somrar sedan lyckades filma två björnar som började slåss mitt i skogen.

”Två stora brunbjörnar som agerar bra i finsk skog. Filmen är från Kuhmo, Finland”, skriver Tero.

Det ska tilläggas i sammanhanget att det är viktigt för oss människor att hålla avstånd. Björnarna ska leva i fred i det vilda, både för deras men också människans säkerhet.

I klippet kan vi se hur Tero filmar deras kamp. Det är en fajt som slutar med att de båda blir vänner igen. Bilderna är väldigt fascinerande.

”Ta en stund att uppskatta hur smidiga de är, med tanke på deras massiva kropp. Tänk dig hur kraftfull du måste vara för att flytta så mycket vikt så snabbt”, skriver en användare i kommentarsfältet på Youtube där klippet i dagsläget visats över 9,9 miljoner gånger.

Dela gärna vidare inlägget om du också är fascinerad av vilda djur.