Hjälplös liten varelse har fastnat i metallburk – när djurvän lyfter på den reagerar hon på sötaste viset

Hjälplös liten varelse har fastnat i metallburk – när djurvän lyfter på den reagerar hon på sötaste viset

Det är någonting som alla borde tänka på – men kanske inte reflekterar över i stunden.

Att kasta saker i naturen är aldrig att föredra. Inte nog med att det skräpar ner vår gemensamma skog och miljö, så kan det även drabba de varelser som lever där.

Jag tänker förstås på våra kära djurvänner.

Det spelar ingen roll om det handlar om djur som lever i det fria, eller om det är våra husdjur. Skräp kan innebära en fara för dem – om vi inte slänger det där det ska vara.

I det här klippet visar det sig verkligen hur illa det kan gå – men tack och lov slutar just den här historien ändå lyckligt.

Samtidigt tycker jag den är viktig att uppmärksamma så att fler får upp ögonen för vad som kan hända om vi inte tänker på vad vi gör med vårt skräp. Lika mycket tur som den här varelsen hade, det har inte alla djur som fastnar i något som vi människor har slängt bort.

Foto: Youtube

Klippet spelades in för några år sedan och har fått miljontals visningar sen dess. I videon får man se ett otrevligt ögonblick för den lilla fyrfotade vilda vännen.

Allt börjar med att en man ser hur något litet rör sig långt in i en hörna i trädgården. När han kommer närmare ser han att det är en liten rävunge som har fastnat med huvudet i en burk – och som kämpar för allt vad den är värd för att komma ur den.

Men det går bara inte. Den lilla rävungen behöver deras hjälp. När mannen kommer närmare räven syns det att den är rädd och andas snabbt. Först ser mannen till att han inte ska råka skada räven innan han försiktigt tar av burken.

Foto: Youtube

När räven äntligen är fri reagerar den först lite förvirrat. Den tittar sig omkring för att orientera sig. Men sedan händer något riktigt fint.

Rävungen går fram till mannen och nästan vill tacka honom för hjälpen! Det känns verkligen som att de två fick en speciell kontakt efter händelsen.

Titta på den fantastiska videon här:

Hur räven lyckades fastna i burken berättar inte historien – men det är ett tydligt exempel på att vi människor måste tänka efter innan vi slänger saker i naturen. Dela gärna om du håller med så att inte fler djur skadas!