Historiska ögonblicket: Här fångas världens mest sällsynta leopard på bild med hemlig kamera

Historiska ögonblicket: Här fångas världens mest sällsynta leopard på bild med hemlig kamera

Att fånga riktigt sällsynta djur på bild, är få förunnade.

När ett par hade satt upp en kamera i hopp om att få fånga en världsunik leopard kunde de inte drömma om vad de skulle lyckas med.

Nu sprids de historiska bilderna runt om i världen.

Att få se vilda djur ute i deras naturliga habitat är nog någonting som de flesta av oss drömmer om. Långt ifrån en djurpark eller zoo får man istället chansen att få se dessa vackra djur där de hör hemma.

När det gifta paret Alan Watson och hans fru Lynsey hade satt upp en kamera i ett träd i ett naturreservat i Sydafrika kunde de aldrig ana vad de skulle fånga på bild.

Världens mest sällsynta leopard, som har en rosa-liknande nyans i pälsen fångades på bild när den tog för sig av en död giraff.

Detta har aldrig någonsin lyckats fånga på bild tidigare, skriver The Daily Mail.

– De är så väl kamouflerade och extremt svårfångade. Även dessa, om de skulle ta sig igenom det höga gräset, skulle du aldrig se dem, säger Alan Watson som fångade ögonblicket till sajten.

– Golden Leopard Spotted in the Thabo Tholo – Today we're sharing possibly our most exciting update yet…a golden,…

Posted by Black Leopard Mountain Lodge on Wednesday, July 31, 2019

Hittade en unge – för fyra år sedan

I världen har bara ett fåtal exempel hittats på denna unika leopard.

Alan berättar att han redan för fyra år sedan fick en unge av samma ras på bild, men att han höll det för sig själv då han var orolig att ungen inte skulle överleva till vuxen ålder.

Om denna leopard är samma är osäkert, men vi får hoppas att om det inte är samma unge, att det finns fler! Så vackra djur! Så tur att han fångade detta på bild!

Förutom denna leopard finns det flera andra djur som är sällsynta, och tyvärr utrotningshotade. Se mer här i spelaren nedan: