Glädjebeskedet – unika rosa delfinerna är tillbaka i Hongkong efter coronalugn: ”Fint att se”

Delfinerna är tillbaka!

Det är en miljömässig effekt av coronapandemin.

– Det är väldigt fint att se, säger en forskare till The Guardian.

Det är i Pärlfloden som löper mellan Macao och Hong kong som den mycket ovanliga delfinen har skådats igen, skriver The Guardian.

Den brukar vanligtvis inte kunna ses så ofta, men nu har den hittat tillbaka och folk har kunnat se det otroligt vackra däggdjuret på håll.

Den kallas också för deltadelfin eller puckeldelfin och är en nära hotad art i världen. Därför är det så klart extra kul att se dem igen!

Och experterna menar att det finns en tydlig koppling till effekterna av coronapandemin.

Nämligen att den tunga båttrafiken har minskat kraftigt. Det gör att delfinerna vågar sig fram och får mer hav för sig själva.

– Det enda som kan förklara det är att 200 färjor inte trafikerar här längre, säger forskaren Lindsay Porter, vid universitetet i St Andrews, till Guardian.

Arkivfoto: AP Photo/Ed Wray/TT

En vuxen delfin av denna art kan väga upp till cirka 280 kilo och mäter upp till runt 300 centimeter. Det går också att se på dem ungefär hur gamla de är – en nyfödd delfin är nämligen helt svart, medan en lite äldre kalv fått en grå nyans.

En ”tonåring” är grårosa med fläckar, ungefär som på bilden här ovan, medan ett vuxet djur är vitrosa.

Forskarna tror att den här delfinen kan bli upp till 40 år gammal.

I området runt Pärlfloden rapporteras ökningen av delfinen vara runt 30 procent.

– Bara genom att observera dem kan man se att de tillbringar mer tid åt att socialisera, plaska runt vid ytan, en hel del förspel, en hel del sex, säger Lindsay Porter till The Guardian.

Här kan man se ett klipp på de unika varelserna:

Dela gärna vidare om du också älskar djur!