Gåsmamman behöver hjälp – vet precis vem hon ska fråga och går till polisen

Jag slutar aldrig förvånas över djur och hur kloka de är. Men oftast när vi pratar om kloka djur är det hundar, hästar, eller katter vi menar.

Men ibland är det andra djur som visar sin smarta sida – och det fick dessa två poliser bevittna.

En gås kom fram till deras bil och började skrika och ville att poliserna skulle följa efter. De skulle snart förstå varför – för några hundra meter bort, på en liten gräsmatta, fick de syn på någon som krävde en människas hjälp.

Polisen James Givens hade arbetat som polis i 26 år. Men under alla sina år hade han aldrig stött på det han skulle träffa den här dagen. När han satt i sin polisbil på en parkeringsplats skulle en minst sagt oväntad gäst komma fram till bilen.

En gås, som började skrika, och James antog att den var hungrig. Han slängde ut några brödbitar men insåg ganska så snabbt att det inte var mat den var ute efter. Gåsen gick iväg från bilen, skrek och vände sig om, för att sedan komma tillbaka. Det var som om den ville att James skulle följa efter.

James hoppade ut ur sin bil och följde efter några hundra meter bort. Och när han kom fram fick han se någonting otroligt.

Youtube/James Givens

I gräset tätt intill en liten bäck låg gåsens unge intrasslad i ett snöre från en ballong. Till en början var James rädd att mamma gås skulle attackera honom om han närmade sig, men hans kollega Cecilia tog sig ann uppgiften.

Hon gick fram, tog upp den lilla ungen och började trassla loss honom från snöret.

Youtube/James Givens

Rädslan för att gåsen skulle attackera poliserna försvann snabbt. De insåg att gåsen mer än gärna ville ha deras hjälp – och mamman stod stilla vid sidan om och bara väntade på att få se sin lilla unge i det fria igen.

– Gåsmamman bara stod och tittade, som om hon visste. Det var helt otroligt, sa James till The Dodo efteråt.

Facebook/James Givens

Efter en kort stund var gåsungen fri. Cecilia släppte sakta ner den i gräset och gåsmamman såg glatt på när den lilla ungen sprang mot vattnet.

Det här verkar nästan för bra för att vara sant – men gåsen verkar verkligen ha kommit fram till poliserna och bett om hjälp. Cecilia hade till och med svårt att hålla tårarna borta.

– Jag vet inte ens varför jag följde efter henne, men jag gjorde det i alla fall. Det får mig att undra – vet de att de ska vända sig till människor när de behöver hjälp?, berättade James efter händelsen.

Vi kommer aldrig få veta om så är fallet eller inte, men det här är oavsett en väldigt fin historia. Här nedan kan du se hela filmen från när Cecilia räddar den lilla ungen.

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/zzkxXckgI0k” /]

Vilken otrolig historia och en så smart mamma gås. Vilken tur att hon träffade på de snälla poliserna så de kunde hjälpa henne att få tillbaka sin unge.

Tveka inte på att dela med dig av artikeln med dina vänner så de också får se det otroliga mötet!