Fiskaren ser något sprattla i vattnet – hamnar mitt i en räddningsaktion

Något jag älskar är att titta på videos med djur som är vilda. Det finns så många häftiga dokumentärer nuförtiden och jag blir helt hänförd när man får ta del av djurens beteenden ute i naturen.

Den här videon är verkligen häftig – och visar hur smarta våra djurvänner är. Men mest av allt visar den också att människor och djur har en förståelse för varandra som många nog inte tänker på.

 

Solen stod högt på himlen och vattnet var lugnt och fint när en fiskare var ute på sin vanliga rutt. Han hade tidigare sett hur det kunde simma omkring ödlor nära land – så när han plötsligt ser något närma sig hans båt får han en ordentlig chock.

Utan förvarning närmar sig en panikslagen grön leguan sig fiskaren och simmar ikapp båten.

Först vet inte fiskaren riktigt vad han ska tro – och då gör leguanen det oväntade – nämligen klättrar upp på båten för att hålla sig torr.

Jag älskar verkligen slutet på videon när fiskaren hjälper den ensamma leguan. Det är helt fantastiskt att se hur människa och djur faktiskt kan samverka – och förstå varandra. Det handlar inte bara om våra husdjur, utan även vilda djur som i det här fallet. Jag tror det finns mycket kvar som människan kan lära av djuren.

Visst är den här videon fin? ? Dela gärna med dina vänner så att de också kan dra på smilbanden nu när den mörka vintern närmar sig snabbt.