Familjen hör krafsande i källaren – chockas när de ser vem som flyttat in under huset

Familjen hör krafsande i källaren – chockas när de ser vem som flyttat in under huset

Att få ovälkomna gäster i hemmet är aldrig trevligt.

Ibland kan det rentav vara livsfarligt.

Vilda djur ska man ha respekt för. Även om björnar kan vara gulliga på håll, så tror jag inte att det är så många av oss som skulle vilja mötas av en sådan i vår källare. De ska helt enkelt vara ute i det vilda.

Det var en dag tidigt i november som den icke namngivna familjen, som bor i Lake Tahoe, Kalifornien, upptäckte att en inkräktare hade ”flyttat in” under huset, skriver The Dodo.

Familjens hus har ett så kallat ”crawl space” vilket är ett mindre källarutrymme där man inte kan stå upp. Där hade den här björnen hittat in.

Familjen var ute i trädgården när de hörde hur någonting krafsade och de tittade under huset varifrån ljuden kom…

Foto: The BEAR League/Facebook

Snart uppenbarade sig ett stort djur som rufsade sig uppför den lilla backen under huset… De förstod ganska snart att det var en björn, eftersom det finns en hel del björnar i området.

Paret ringde genast till The BEAR League som är specialister på just björnar och ta hand om dem i uppkomna situationer.

De kom snabbt ut till huset och tog kontroll över situationen. Björnexperten Ann Bryant uppger för The Dodo att sådana här mindre källarutrymmen är perfekta för björnar eftersom de liknar grottor.

Foto: The BEAR League/Facebook

Se när björnen letar sig uppför det lilla källarutrymmet i filmen här nedan.

Björnen kunde snart knalla iväg till skogen där han förmodligen skulle hitta sig ett nytt ide för vintern – förhoppningsvis där han kan vara lite mer ostörd. Dela gärna inlägget om du också är en sann djurvän!

TV: Grannar ser en varg gå omkring bland bostadshusen