Efter otäcka fyndet på svenska vägen – här är Marcus uppmaning till alla förare

En makaber upptäckt på vägen fick Marcus Joefsson, 30, att göra något han inte ville. Nu går han ut med en uppmaning till alla ute på vägarna.
– Man blir ju förbannad. Vi vet ju inte alls hur länge de har lidit, säger Marcus Josefsson.

I måndags fick jägaren Marcus Josefsson, 30, ett samtal från en joggare som sett ett vildsvin på en åker i Gnesta. Anledningen till att kvinnan ringde var för att vildsvinet satt ensam och såg ut att vara skadad eller må dåligt.

Facebook/Marcus Josefsson

Marcus åkte dit, och väl på plats såg han att vildsvinshonan var förlamad i bakdelen efter att ha blivit svårt skadad.
– När vi kom upp på vägen såg vi att det var väldigt mycket blod och även att det låg tarmar på vägen. Den här suggan hade inga ytliga skador, så vi började titta runt lite. I diket såg vi att det låg en svart gris till som också levde, men som jag fick avsluta lidandet för, säger Marcus Josefsson till Aftonbladet.

Hittade flera döda kultingar

Bredvid den andra suggan låg två döda kultingar, och på andra sidan diket tre till. Totalt räknade man till åtta djur som fick sätta livet till för att de som kört på dem smitit från platsen.

Marcus uppmaning som alla borde dela vidare

Efter att Marcus tvingats avliva dem på grund av lidande gick han ut med en uppmaning till alla som kör på vilt:
– Man blir ju förbannad att ingen har rapporterat att man har kört på dem. Viltolyckor är sådant som händer, men man ska ju alltid ringa polisen så att det kan komma ut en eftersöksjägare så snabbt som möjligt och avsluta lidandet för djuren, säger Marcus till Aftonbladet.

Varning för starka bilder

https://www.facebook.com/marcus.josefsson.37/posts/2282760751751235

Det händer inte bara vildsvin, utan många djur som passerar vägarna. Dela Marcus uppmaning för att rädda fler djur.