Djurvännernas heroiska insats: Här räddar de björnens liv

Djurvännernas heroiska insats: Här räddar de björnens liv

Björnar är fascinerande djur. Men det är viktigt att komma ihåg att de är farliga och vi ska passa oss för att komma allt för nära.

Trots det är björnar som alla andra djur. Om de behöver hjälp bör vi hjälpa dem bäst vi kan. Det var precis vad paret Dean och Samantha gjorde, när de plötsligt såg en björnunge gå runt på en äng i Perry Township, USA.

De såg att björnen hade någonting konstigt på huvudet – och när de insåg vad var det viktigt att snabbt hjälp till.

Det finns många djur jag önskar att vi kunde få se på nära håll i Sverige. Men vi har verkligen haft turen med att få ha björnar i våra svenska skogar.

Samtidigt är det väldigt viktigt att komma ihåg att björnar likt andra djur har revir. Kommer vi för nära kan de attackera, inte nödvändigtvis för att de vill utan för att de känner sig hotade.

Bildkälla: Youtube/DeanH

Paret Dean och Samantha var ute på en promenad i Perry Township, USA, när de plötsligt fick syn på en björn på ängen, inte allt för långt från dem. De insåg att de kunde vara i fara och sprang snabbt tillbaka till bilen för att sätta sig i säkerhet.

Såg att något var fel

Innanför dörrarna iakttog de björnen, men när den kom närmre insåg dem att någonting var fel. Björnen sprang både till vänster och höger, och slungade sitt huvud upp och ner.

Det dröjde inte många sekunder innan de insåg vad som hade skett.

Hink på huvudet

Den lilla björnen hade på något vis fastnat i vad som såg ut som en stor hink eller mjölkkanna. I desperata försök att få bort den skadade den febrilt på huvudet, men ingenting verkade fungera.

Dean och Samantha visste farorna med att närma sig björnen, men det här var annorlunda. De insåg att djuret behövde deras hjälp – och agerade direkt.

Bildkälla: Youtube/DeanH

Paret sprang fram mot björnen och försökte stoppa den. Det stackars djuret måste nu ha insett att den själv var i fara och sprang iväg mot en stor väg med Dean och Samantha hack i häl.

Till slut kunde dem få stopp på björnen. En av dem kastade sig på björnen för att stoppa den och med både tång och såg började de räddningsaktionen.

Björnen var ännu inte fullvuxen vilket gjorde räddningsarbetet enklare.

Bildkälla: Youtube/DeanH

Efter flera minuter av sågande kunde de äntligen få loss den stora hinken och björnen rusade tillbaka in i skogen. Äntligen var den i säkerhet!

Räddade björnen

Dean och Samantha, som hade fått hjälp av några människor i närheten, stod kvar och tittade när björnen sprang i väg.

Bildkälla: Youtube/DeanH

Dean, Samantha och de andra måste ha insett att de verkligen gjort någonting fint. Deras agerande kan faktiskt ha räddat björnens liv.

I spelaren nedan kan du själv se deras räddningsaktion för den lilla björnen, vilka hjältar!

Dean och Samantha är verkligen hjältar i min bok. Dela gärna artikeln för att hylla deras heroiska insats!