Djurhjälten räddar antilopen – med blixtsnabbt agerande

För en tid sedan blev besökare i Zimbabwes nationalpark ögonvittnen till en närmast osannolik räddningsaktion. En förvirrad och livrädd impala hade fastnat djupt i leran vid en torkad flodbädd. Detta i jakt på vatten.

Men impalans strävan efter att få släcka törsten verkade istället sluta med det värsta tänkbara. Den var garanterat livrädd där den låg i leran.

Den afrikanska antilopen hade dock änglavakt. Och ängeln i det här fallet var en djurhjälte utöver det vanliga.

En ängel kan komma i många skepnader. I just det här fallet, i Zimbabwes nationalpark, är det en man med keps på huvudet. Han ser hur impalan – en mellanstor afrikansk antilop – sjunker allt djupare i den torkade flodbädden.

djurhjälten, räddning, antilop, zimbabwe.
Foto: Youtube.

Djurhjälten tar sig fram med rep runt kroppen

Han vet att han måste agera omedelbart för att rädda djurets liv. Detta bestämmer han sig också för att göra.

Med ett rep knutet runt kroppen sätter han sig på den förrädiska terrängen. Han blir tvungen att krypa fram i flodbädden för att inte sjunka ner för djupt. Om han fastnar är det kört för djuret.

djurhjälten, räddning, antilop, zimbabwe.
Foto: Youtube.

Djurhjälten räddar antilopens liv

När han når fram till den livrädda impalan får han, trots maximal fysisk ansträngning, inte loss djuret. Utan att tveka löser han repet från sin midja och binder det till antilopens främre ben. Resten är en underbar syn!

Med hjälp av sina vänner kan djurhjälten impalan upp på land – helt oskadd. De tvättar av det stackars djuret som sedan kan springa iväg i friheten.

djurhjälten, räddning, antilop, zimbabwe.
Foto: Youtube.

I klippet här nedanför kan ni ta en titt på räddningsaktionen i sin helhet. Jag tycker att det är en fantastisk syn.

Om inte denna okända djurhjälte hade dykt upp med sina vänner, så hade kanske inte denna antilop varit vid liv i dag. Dela gärna vidare för att påminna alla att djur som far illa behöver vår hjälp. Ta hand om dem!