Delfiner gör ett ”nät” av sand: Sek senare fångar kameran unikt havsfenomen

Delfiner är otroliga och intelligenta varelser. De är kapabla att tänka på en nivå som förut bara troddes var möjlig av människor.

Så här skriver Whale and Dolphin Conservation:

”När det gäller människor … snarare än att bara ge generiska färdigheter, kan varje individ utbilda andra i grundval av sin egen erfarenhet. I denna typ av individuellt lärande trodde man att vi var ensamma.”

Men det är vi inte. Forskning och observationer gjorda de senaste åren har visat att delfiner inte bara har förmågan att lära som individer, utan att de individerna även kan lära andra. Detta är något mycket ovanligt inom djurriket.

Delfin
Youtube

Delfiner använder sin överlägsna intelligens till massa olika saker så som socialisering, lek, migration, förökning och för att hitta mat. Vi tycker överlag att delfiner är mycket söta och vänliga djur, men faktum är att de även är mycket effektiva jägare.

Ofta ses delfiner i fångenskap där de lärt sig göra olika tricks för att få mat. Eller i stora reservat där de är försedda med mat. Men delfiner i det vilda måste själva jaga efter sin mat för att överleva.

Delfin
Youtube

Men på grund av sin intelligens slösar de inte med sin energi genom att följa efter sin mat. De är sociala djur som jagar i grupp för att få sig ett skrovmål att avnjuta med sin familj.

En grupp delfiner fångades på film medan de använde en mycket häftig metod för att fånga sin middag. En metod som mycket väl kan ha ärvts ned i generationer.

Delfinerna kan först ses använda sina stjärtfenor för att röra upp sand från havsbotten. Till en början kan de vara svårt att förstå varför. Sedan ses delfinerna göra ett ”nät” av sanden på botten som de fångar all fisk i. Det enda sättet för fisken att kunna fly är att hoppa över ”nätet”. Utanför väntar de hungriga delfinerna på att fiskarna ska hoppa rakt in i fällan.

Ta en titt på videon nedan för att se hur det går till!

Att se delfinerna arbeta tillsammans och använda sin intelligens för att fånga mat på detta unika sätt är verkligen häftigt.

Gilla och dela för att visa fler hur smarta delfiner verkligen är!