Delfiner i Venedig: Vattnet är klart och kanalerna ser ut som aldrig förr

På grund av coronaviruset har hela Italien satts i karantän i två veckor – och trots den förfärliga situationen, har det haft positiva effekter för naturen.

En stad där det verkligen har märkts är i Venedig, den vackra italienska staden dit turister från hela världen reser varje dag.

På grund av att staden är en sådan turistattraktion, så brukar det ofta innebära att kanalerna som ringlar i staden blir fyllda av skräp och smuts.

Men nu när ingen kan gå ut, än mindre resa till staden, ser kanalerna ut som aldrig tidigare enligt internationella medier.

Djurlivet har återvänt till Venedig – och vattnet är så klart att man återigen kan se botten av kanalen.

Detta beror på att det är mindre båttrafik i kanalerna, vilket gör att smuts inte längre rörs upp till ytan och gör vattnet grumligt. Istället ligger sedimentet kvar på botten.

Dessutom har luftkvaliteten i staden förbättrats, skriver CNN.

Det är inte heller bara fiskar som simmar omkring.

W Magazine skriver att till och med delfiner har setts i den venetianska lagunen.

”Venedig har inte sett så här klart vatten i kanalerna på väldigt länge. Delfiner dyker upp också. Naturen har återställt sig”, skriver en användare på Twitter.

Detta visar vilka förödande effekter människan har på naturen.

Jag hoppas innerligt att coronakrisen snart är förbi, men jag hoppas också att vi lär oss något av detta – att vi måste vårda det käraste vi har, planeten. Dela om du håller med.