Mannen spelar gitarr för den nyfikna räven – nu sprids reaktionen som en löpeld på nätet

De flesta människor gillar musik och dess magiska kraft att försätta oss i olika sinnesstämningar.

Vi kan bli glada, vilja dansa, bli ledsna, arga eller kanske till och med trötta. Ja, du vet. Det kan hända mycket i kroppen av bara en kort trudelutt.

Men det verkar inte bara vara vi människor som påverkas på ett eller annat sätt av musiken. När Andy Thorn spelade gitarr i skogen dök en nyfiken räv upp som publik och hans reaktion på melodin har berört tusentals.

Musikern Andy Thorn från Boulder, Colorado, brukade turnera landet runt med bandet Leftover Salmon. Tyvärr var bandet tvunget att sluta turnera under pnademin vilket gav Andy gott om tid att lära känna sig själv. Både som person och som artist, skriver Shareably.

Tillsammans med sin fru funderade de vad de skulle göra av all sin tid och bestämde sig för att ge sig ut i naturen där de blev kompisar med en räv.

Skrev låtar till räven

Vänskapen med räven kom att betyda mycket för parets skapande, ja så pass att de började skriva musik till räven och gav albumet till ”Fox Songs and other Tales from the pandemic”.

Låtarna handlar inte direkt om hur pandemin påverkat människorna negativt under de här åren. Snarare tvärt om.

I en video som Thorn publicerade på sin Facebook-sida får man se honom sjunga för sin nyfunna vän. Rävens reaktion är oslagbar.

Det vilda djuret, som rävar faktiskt är, blir varken rädd eller frustrerad över gitarren eller Andys närvaro. Tvärtom ser det ut som att den är intresserad av ljudet och vill höra mer.

Räven njuter av musiken

I videon ser man hur räven närmar sig sakta men säkert och till slut sätter sig långsamt ner och lyssnar. Och det ser faktiskt ut som att den njuter.

Videon har spridit sig som en löpeld på nätet och har över 363 000 visningar. Människor över hela världen älskar det.

Fox On The Run

Felt amazing to get back to playing for live festival crowds! But I’ll always make time to play for my number one fan. 🦊❤️.Had to learn this song for him! 😍..#foxontherun #fox #foxes #wildfox #wild #animal #nature #wildlife #amazing #colorado #coloradolife #music #livemusic #guitar #12stringguitar #friends #fan #crowd #festival #summervibes #acousticguitar #bluegrass #folk #guild #music #mountains

Posted by Andy Thorn Music on Friday, June 4, 2021

”Jag älskar det här”, skriver en person i kommentarerna.

”Det är så kul att se hur bekväm räven har blivit med dig och din musik”, skriver en annan.

”Ser ut som att han verkligen är ett fan”, skriver en annan.

Så underbar video på ett underbart djur. Dela gärna artikeln så att fler få ta del av rävens musikintresse.