Måsplågan kan vara över – här kan du betala böter om du matar fåglarna

För många människor är främst måsar ett stort problem när det kommer till öppna platser där det finns både skräp och mat som fåglarna kastar sig över.

Detta har gjort att i den tyska staden Wismar, som ligger nordöst om Hamburg, har myndigheterna tvingats ta rejäla åtgärder.

Under sommaren har det varit en katastrofal tid för det som besökt tyska staden Wismar. Staden som ligger vid kusten har fått ta del av flertal besök av måsar som skräpar ner, äter och stjäl turisternas mat.

Detta har gjort att myndigheter i staden nu fått ta till rejäla åtgärder.

Enligt stadens myndigheter uppträder sjöfåglarna så aggressivt att de utgör en fara för förbipasserande, skriver det tyska public service-bolaget NDR.

För den som ska bevaka den tyska staden, kan det bli saftiga böter om den matar måsarna. Foto: Shutterstock

Nya lagen efter uppmärksammade händelserna

Problemen med måsarna har gjort att staden nu inför nya regler om att den person som matar måsarna riskerar dryga böter. Den som matar måsarna kan få betala hela 5000 euro, motsvarande drygt 50.000 svenska kronor.

I staden har därför flera skyltar satts upp för att informera om de nya reglerna som kan kosta den oansvariga flera månadslöner. Även i badorten Warnemünde kan man riskera böter, likaså Kiel kan man få 10.000 kronor i böter.

Vad tycker ni om denna lag? Lämna en kommentar på vår Facebooksida.