Tvättbjörn möter okänd varelse på gården – det som kameran fångar sen får alla att förbryllas

Vänskap kommer i alla dess former och mellan alla olika tänkbara individer.

För ett tag sedan uppstod en minst sagt oväntad vänskap mellan två djur – av helt olika arter.

När den lilla tvättbjörnen Teddy anlände till djurhemmet Woodside Wildlife Rescue i Mississippi, USA, så var han i ett mycket dåligt skick. Han led av parvovirus och var svårt uttorkad.

Personalen på djurhemmet förstod att den stackars tvättbjörnen var i stort behov av kärlek och omsorg. Men trots sitt sjukdomstillstånd så höll Teddy lågan uppe och hade gott om energi.

Med tiden som Teddy återhämtade sig så gav djurräddarna på hemmet honom mer och mer frihet att röra sig fritt på gårdens inhängnad. Och det var där som han skulle möta sin nya bästa vän.

En dag så noterade personalen på djurhemmet att Teddy stött på uttern Ozzie, som sedan ett tag tillbaka bodde på hemmet.

Till en början var personalen orolig för hur Teddy och Ozzie skulle hantera varandra. Speciellt när de började att brottas med varandra.

Var bara en lek

Men en kort stund senare så förstod alla att Teddy och Ozzie inte alls såg varandra som fiender. Istället lekte de med varandra.

Ozzie överraskade oss genom att hoppa på Teddy när vi gick förbi några buskar”, säger personalen till The Dodo. ”När Teddy och jag insåg att det hela var på skoj och inte en allvarlig attack, slappnade vi alla av och lät dem utveckla sin vänskap organiskt.

Med tiden så utvecklade Ozzie och Teddy en riktigt fin vänskap och de lekte tillsammans varje dag.

De sökte upp varandra så fort deras inhägnader öppnades på morgonen, och de tillbringade dagarna tillsammans på tomten, i trädgården, i skogen och nere vid dammen. De brottades och pratade hela dagarna. Jag tror verkligen att de förstod och brydde sig djupt om varandra.

Släpptes till sist ut i det fria

Men tiden gick och så kom dagen då de båda djuren återhämtat sig helt och hållet. Det var då dags för dem att separera och återvända ut i det fria.

Men trots att de förmodligen inte ser varandra idag längre så är personalen på djurhemmet övertygade om att deras vänskap förändrade deras liv till det bättre för evigt.

Vilket fin vänskap och vilket härlig historia! Djur är bra fantastiska!

Dela gärna den här artikeln med andra djurvänner på Facebook!