Stopp mot försäljning av päls! Här är staden som inför TOTALFÖRBUD

Försäljning av pälsprodukter ska bli förbjudet i mångmiljonstaden Los Angeles, USA, uppger flera internationella medier däribland The Independent.

Svenska Djurens rätt jublar efter beskedet, samtidigt som man höjer ett varningens finger för utvecklingen i Sverige.

– Sverige börjar tyvärr hamna på efterkälken, säger Linn Bleckert, kampanjansvarig på Djurens Rätt.

Det är politikerna i Los Angeles som nu alltså har röstat för ett förslag om att förbjuda försäljning av pälsprodukter. Nu är det många djurvänner som hoppas att flera städer ska ta efter LA, som är USA:s näst största efter New York. Förbudet har röstats igenom i parlamentet i staden och nu väntas beslutet snart bli verklighet, och innebär att handlare inte får sälja pälsprodukter på varesig kläder eller accessoarer.

Även San Fransisco och två mindre städer i regionen har tidigare röstat för ett liknande förslag, uppger Independent. Nu hoppas svenska Djurens Rätt att fler städer ska hänga på.

– En hel del länder har förbjudit uppfödningen av djur för sin päls, och många företag och modemagasin har också tagit ställning genom att säga nej till pälsprodukter. Att det nu är städer som inför förbud ser vi som nästa steg i utvecklingen mot en pälsfri framtid, och att en så stor stad som Los Angeles gör det är förstås fantastiskt glädjande. Det blir allt svårare för pälsindustrin att hävda att päls är ett plagg som efterfrågas när trenden går helt åt motsatt håll, säger Linn Bleckert, kampanjansvarig på Djurens Rätt, till Djurbibeln.

Så ser det ut i Sverige

I Sverige menar organisationen att utvecklingen går åt fel håll.

– Sverige börjar tyvärr hamna på efterkälken då vi fortfarande har farmer som föder upp djur enbart för sin päls, i till exempel Norge är de nu på väg att införa ett förbud men i Sverige har vi en bit kvar. Vi gläds förvisso åt att många klädföretag tar ställning mot päls, nu senast NA-KD men sin pälsfria kollektion, men åtta av tio svenskar är för ett förbud mot pälsdjursfarmer i Sverige, det är hög tid för våra politiker att ta ställning de också, säger Bleckert.

DELA vidare om du också tycker att pälsuppfödning är fel!

PÄLSFRITT I LOS ANGELES – FÖRBJUDER FÖRSÄLJNINGEN AV PÄLSPRODUKTERDe styrande i Los Angeles röstade under tisdagen för…

Posted by Djurens Rätt on Wednesday, September 19, 2018

Foto ovan: Junge, Heiko/NTB Scanpix/TT