Mannens bil fylls av märklig doft, öppnar motorhuvuden och gör oroväckande fynd

Hösten är en underbar årstid. Träden förvandlas till rena rama konstverk, promenaderna blir kyligare men mysigare och man får njuta av de sista strålarna solsken.

För oss människor må hösten vara njutbar och lugn, men för många djur är det någonting helt annat. Det är en årstid av hårt jobb inför den långa bittra vintern, någonting Kellen More från Michigan, USA, fick se.

Hennes bil började plötsligt bli väldigt varm och en konstig lukt fyllde kupén. Då gjorde hon ett otroligt fynd när hon lyfte på motorhuvuden.

Många djur och mindre gnagare har ett hårt jobb framför sig under hösten. En del, så som björnar, äter för att klara av den långa vintervilan, medan många mindre arter samlar mat som ska räcka hela vägen fram till våren.

Samlar mat för vintern

Ett av dessa smådjur är ekorrar, som samlar allt ifrån nötter till kastanjer för att kunna äta under vintern.

Har du exempelvis ett valnötsträd hemma i trädgården lär du kunna se de små djuren springa runt och samla – för det är allt en riktig delikatess!

Bildkälla: Shutterstock

I många delar av landet och världen där barrträd finns har ekorrarna även gott om mat. De äter mer än gärna frön från gran- och tallkottar. Men det är också en av anledningarna till varför vi människor måste vara uppmärksamma på de små djuren.

Det är nämligen inte alltid på den bästa platsen de väljer att förvara allting inför vinter, någonting Kellen Moore i Michigan, USA, fick erfara.

Konstigt ljud från motorn

Kellen skulle åka till jobbet och hade startat upp sin bil utanför huset. Men snart märkte han att luftkonditioneringen inte alls fungerade samtidigt som bilen lät väldigt konstigt.

Han gick fram och öppnade motorhuvuden och fick se en otrolig syn.

I samma ögonblick fick hans vän Gabe Awrey en video skickad till sin telefon. Det var från Kellen, som skickat vad Gabe tyckte var en helmärklig syn.

Bildkälla: Facebook/Gave Awrey

Hela Kellens motorutrymme var nämligen fylld med tallkottar.

Fylld med kottar

Gabe kunde knappt tro det var sant. Han bad Kellen köra bilen till jobbet för att få inspektera det själv. Och visst, allting stämde.

De två vännerna började plocka bort alla kottar, någonting som tog 45 minuter. På grund av att motorn var varm hade vissa kottar expanderat vilket gjorde att de var svåra att få bort.

Gabe valde att lägga ut bilden på sociala medier för att uppmärksamma andra.

”Kom ihåg att titta i motorhuvuden den här tiden på året! Ekorrarna är listiga. Så här såg min väns bil ut i dag”, skriver han på Facebook.

– Jag vill poängtera att han köpte den här bilen för en och en halv månad sedan. Då fanns det inga kottar i motorhuvuden, säger Gabe till tidningen M Live Michigan.

”Perfekt för ekorren”

Både Gabe och Kellen kom fram till att det var ekorrar som låg bakom den stora kotthögen.

Remember to check your engine bays this time of year! The squirrels are sneaky. This was my friends car today!

Posted by Gabe Awrey on Friday, May 11, 2018

Samtidigt säger den förstnämnda att det inte är en konstig syn.

– Det här händer nästan alla här till slut. Men inte i den här skalan. I värsta fall kanske du hittar några ekollon men alla som sett den här bilen kan knappt tro att det är sant. Det är perfekt för ekorren däremot, väldigt praktiskt fram tills boet åker i väg, säger Dave till M Live Michigan.

Det är så viktigt att vi kommer ihåg våra älskade djur som kan gömma sig i bilar eller under lövhögar och kan komma till skada om vi inte är uppmärksamma.
Snälla, dela vidare så sprider vi ordet till flera att vara försiktiga.