Kvinnan känner röklukt i bilen och tvärnitar, öppnar motorhuven och gör häpnadsväckande fynd

Kvinnan känner röklukt i bilen och tvärnitar, öppnar motorhuven och gör häpnadsväckande fynd

Hösten kommer med många härliga saker. Träden färgar sig röda och gula samtidigt som man får ta fram den mysiga höstjackan och njuta av de sista varma solstrålarna innan vinterns intåg.

För smådjur är däremot hösten en period av hårt jobb. Det gäller att samla på sig mycket mat inför den kalla vintern, och för många är det en fråga om att överleva.

Precis som när vi eldar runt valborg och måste vara försiktiga så att inga igelkottar hamnar i infernot gäller samma sak med andra djur under hösten. Det fick Chris Persic fru erfara när hon kände en konstig, rökliknande doft under tiden hon satt i sin bil.

Hösten är en hårt arbetande årstid för våra många smådjur och gnagare. Vissa måste bygga upp en fettreserv inför den kalla och långa vintern medan andra samlar mat som ska räcka fram till våren.

Ekorrar samlar inför vintern

Om man i sin egen trädgård har godsaker som nötter eller kastanjer. I vissa delar av Sverige går det även att odla valnötsträd, och det är minst sagt en riktig delikatess för alla ekorrar!

Bildkälla: Shutterstock

Men ekorrarnas jakt på mat innebär också att vi människor måste vara uppmärksamma på var de lägger sin föda. En som nu vill varna alla är Chris Persic, vars fru hittade någonting otroligt under sin motorhuv.

Chris fru hade besökt Northland Library i Pittsburgh, USA, när hon satte sig i bilen och körde iväg. Men bara minuter senare luktade det konstigt, som om det brann.

Gjorde konstiga ljud

Bilen gjorde samtidigt konstiga ljud och hon valde direkt att stanna för att ringa maken Chris.

”Jag sa till henne att öppna motorhuvuden och det här var bilden hon skickade till mig”, skriver Chris i ett inlägg på Facebook.

Under motorhuvuden var det inte någon motor som mådde dåligt utan bilden Chris fick skickad till sig var någonting helt annat.

Bildkälla: Facebook/ChrisPersic

Det visade sig att paret hade parkerat sin bil vid en park bara någon dag tidigare.

Gömde valnötter

En ekorre verkar ha sett utrymmet under motorhuvuden som ett perfekt gömställe för sina många valnötter och lagt in både gräs och nötterna på den säkra platsen. Men lite visste den om att det för ekorren var ett kringflyttande hus i form av en bil.

Som tur var fanns den lilla ekorren inte i bilen och skadades inte. Men Chris hoppas att det här ska kunna vara en läropeng för andra bilägare att vara uppmärksamma i fortsättningen.

”Om du parkerar vid en park, gör dig själv en tjänst genom att titta under motorhuvuden lite då och då. Det kunde ha varit så att en ekorre varit där inne och sen flugit ut genom avgasröret”, skriver Chris på Facebook.

Det är så viktigt att vi kommer ihåg våra älskade djur som kan gömma sig i bilar eller under lövhögar och därefter komma till skada. Snälla, dela vidare så sprider vi ordet till flera att vara försiktiga.

Here’s a little PSA for everyone on this rainy Monday:Rodents and vehicles do not mix… My wife called me from…

Posted by Chris Persic on Monday, October 7, 2019