Kvinna hittar hjälplös rosa varelse på gatan – nu har djuret växt upp och är en fullvuxen skönhet

Det var 2018 som Melissa Schreiner fick syn på en liten skär, nästan genomskinlig varelse på gatan.

Det lilla knyttet var inte större än en tumme och var riktigt illa däran där han låg.

Det visade sig att den lilla varelsen blivit attackerad av sin egen mamma och att hans syskon precis blivit ihjälbitna av henne.

Melissa kunde inte bara se på när det lilla djuret kämpade för sitt eget liv på gatan och bestämde sig för att genast agera.

”Han var rosa, genomskinlig och så liten. Som tippen av min tumme. Han hade bara lite vita taggar som stack upp”, har Melissa berättat för The dodo.

LÄS MER: Kvinna hittar rosa liten varelse ensam på marken – nu har djuret växt upp och är en fullvuxen skönhet

Fick vård och kärlek dygnet runt

Melissa är en djurälskare av rang och är vad vi kallar en riktig djurvän.

Genom åren har hon tagit många vilsna, skadade, traumatiserade djur under sina vingar. Därför tänkte hon ta hand om även detta lilla djur.

Den lilla varelsen fick snart namnet Wilbur och snart visade det sig att det var en igelkott hon tagit hem.

Melissa tog hand om honom dygnet runt och gav honom mat i flaska. Han var så liten att hon var tvungen att linda in honom i en handduk i början, så att han inte skulle trilla ur hennes grepp.

Så gick det sedan för igelkotten Wilbur

De första dagarna var väldigt osäkra. Lille Wilbur var liten och skör och ett tag trodde Melissa inte att han skulle överleva.

Men han trotsade alla odds och motbevisade alla.

”Han är så unik och hans personlighet är ganska bedårande. Som du kan se är han grov i kanterna, men han är väldigt speciell. Han är bara … Wilbur”, har Melissa sagt till The Dodo.

Så småningom växte Wilbur upp till en fullvuxen skönhet och fram till 2021, när han lämnade jordelivet, levde han tillsammans med sin människovän Melissa.

”Jag vill att folk ska se Wilbur och tänka på alla djur som behöver hjälp, som behöver räddas, (och) alla djur som har varit i skyddsrum och väntat på att bli räddade”, har Melissa sagt till The Dodo.

I videon nedan kan du se mer av igelkotten Wilbur.