Djurvännen räddar fågelns liv – 4 år senare hör han ett välbekant ljud på verandan

De flesta människor glömmer aldrig bort en fin gest som en annan gjort mot dem. Detta gäller även djur – och det inkluderar kolibris.

Mike Cardenaz är en riktig djurvän som för några år sedan räddade en kolibri som han hittade skadad utanför sitt hus. Han såg till att den blev helt återställd innan han släppte tillbaka den i det vilda.

Men fyra år senare inträffade något häpnadsväckande. Det var någon som hade kommit tillbaka för att säga tack.

Mike Cardenas ser ut att vara en riktigt tuff kille, och det är han också. Han är en stor och muskulös man som tidigare jobbat i polisens specialstyrka.

Men att vara tuff behöver nödvändigtvis inte innehär att man inte har en mjukare och mer känslosam sida. I Mikes fall är det precis så, och för några år sedan bevisade han det med marginal.

Räddade skadad kolibri

Utanför sin ytterdörr har Mike mängder av blommor och några som verkligen älskar det lika mycket, om inte mer, som honom är kolibrierna. De små vackra fåglarna suger nektar ur blommorna, men för några år sedan tvingades Mike kliva in och agera hjälte.

En dag såg Mike någonting litet ligga vid trappan. Det visade sig vara en kolibri som satt stilla. Den var skadad och kunde inte flyga.

Bildkälla: Youtube/WSAV3

Mike insåg att han behövde hjälpa den förvarslösa fågeln. Gjorde han inte det skulle den antagligen avlida eller ännu värre bli tagen av ett rovdjur.

Släppte ut i det fria

Mike tog in kolibrin, som han döpte till Buzz, och under de åtta kommande veckorna hjälpte han den att läka. Den blev en del av familjen, och banden blev starkare för varje dag som gick.

– Han brukade flyga runt trädgården och när han var trött kom han tillbaka. Det var som hans trygghetszon fanns här innan han försvann inför vintern, berättar Mike.

Bildkälla: Youtube/WSAV3

Kolibrin försvann, men det var inte sista gången Mike fick se den. Fågeln hade inte glömt bort hans fantastiska agerande för att få den tillbaka i luften och ut i det fria.

Återvände varje år

Varje år kom den nämligen tillbaka till Mikes hem i Georgia, USA och hälsade på. De flesta kolibrier ser likadana ut – men Mike är helt övertygad om att det är Buzz.

– En annan fågel hade inte landat i min hand, berättar han.

Bildkälla: Youtube/WSAV3

Men förra året kom det ingen fågel hem till Mike. Han började bli orolig för att någonting hade skett och varje dag väntade han på den lilla fågeln att komma flygandes.

Oväntad vänskap

Det skulle också ske, bara det att Buzz var lite sen just det året.

– Jag var orolig och stod på verandan framför huset. Plötsligt kände jag någonting som lät runt mitt ansikte och när jag satte ut handen landade Buzz, avslutar Mike i intervjun med WRDW.

Kolibrin Buzz och Mike förblir vänner i vad som inleddes som en fin gest från Mike. Utan honom hade Buzz mest troligt avlidit där i trädgården för några år sedan. Men i stället har de format en vänskap som inte alla får chansen att uppleva.

Mike är verkligen en riktig hjälte som räddade Buzz.

Dela artikeln för att hylla hans heroiska agerande!