Djurvän räddar livet på bläckfisk – då får han ett tack han sent kommer glömma

Det spelar ingen roll hur stort eller litet ett djur är. Alla förtjänar att få den hjälp de behöver om de befinner sig i en svår eller direkt livsfarlig situation.

Precis så tänkte den här djurhjälten, som hittade en liten bläckfisk som hade fastnat på land när tidvattnet drog in.

Mannen ordnade med en liten plastbytta som han lyfte upp bläckfisken i och lade ner den i havet. Men bläckfisken ville inte bara dra iväg – utan tackade mannen på det finaste av sätt.

Det är ingen hemlighet att bläckfiskar är väldigt intelliegnta.
De har visat prov på nästintill människoliknande intelligens när det kommer till att lösa problem, och det finns till och med exempel på hur bläckfiskar kan fly från plastlådor genom att öppna den från insidan.

Bläckfisk fast på stranden

I det här fallet var det dock svårt att lösa problemet, som var väldigt stort. Bläckfisken hade fastnat uppe på land när tidvattnet dragit ner och kunde inte ta sig därifrån,

Bildkälla: Youtube

Men en djurvän i närheten var inte sen att hjälpa till.

Räddades av djurvän

Mannen ordnade med en plastburk som han kunde lyfta upp bläckfisken i. Snabbt tog han tillbaka den till havet där han släppte ut den.

Bläckfisken lade sig till freds på botten och insåg snart att den var räddad. Men det innebar inte att han ville dra därifrån utan att säga tack.

Bildkälla: Youtube

Sekunder senare flöt bläckfisken fram mot mannen och lade en av sina tentakler på mannens fot.

Tackade sin räddare

Precis som om den lagt sin hand på och sa ”tack för hjälpen”.

Utan tvivel var det här en fin gest från den havslevande varelsen, som fick hjälp att komma tillbaka till sin naturliga omgivning.

Och är inte det här ett tecken på hög intelligens så vet jag inte vad som är.

Djur är verkligen fascinerande varelser. Dela artikeln om du håller med!