Briljanta uppfinningen håller djuren varma i vinterkylan

Öronen är en av de kroppsdelar som påverkas mest av låga temperaturer, då de är mycket utsatta och har lite blodcirkulation.

När en jordbrukare i delstaten Wisconsin i USA förlorade hela sin ladugård i en brand behövde hon hitta ett sätt att hålla sina kalvar varma

Då skapade hon ”örmuffar för kalvar,” – något som nu förvandlats till ett växande familjeföretag, rapporterar Bright Side.

En mjölkbonde i Irland laddade nyligen upp ett foto på en av hans kalvar med rosa öronskydd, något som blev viralt på Twitter.

Inlägg från Twitter

”Öronskydd för kalvar, för att hindra dem från att frysa, är en riktig sak”, skrev han.

Därefter spred sig uppfinningen över Atlanten till USA där bonden Holly Poad såg den smarta idén.

Hon letade nämligen efter sätt att hålla sitt boskap varmt under den hårda vintern, efter att ha hennes ladugård brunnit upp efter en brand.

Inlägg från Facebook

Inför en väldigt kall period i Nordamerika i början av 2019 när temperaturerna skulle stiga långt ner under noll grader bestämde sig Holly för att köpa jackor och öronskydd för att hålla sitt boskap varmt.

För att spara pengar och förbättra designen frågade kvinnan sin moster, Kim Ewers som ägde ett broderi, om hon kunde göra några öronmuffar till hennes kor. De två bestämde sig sedan för att kombinera fleece med ett vattenavvisande material på utsidan med justerbara remmar som skulle fästas med ett kardborrband.

Inlägg från Facebook

Så föddes det nya klädesplagget till djuren. Uppfinnarna bestämde sig för att använda ljusa färger så att öronmuffarna lätt kunde hittas i snön om djuren skulle tappa dem.

Inom sin tid föddes ett företag och lantbrukaren Holly Poad började sälja sina klädesplagg på sin gårds Facebook-sida och det blev en succé, enligt Bright Side. Många hörde av sig och ville köpa den nya uppfinningen.

Don’t get stuck out in the cold! Order today!! Shipments are already going out!

Gepostet von Moo Muffs am Freitag, 20. September 2019

Even though the weather is warming up you can still purchase your Moo Muffs to have them ready before next winter! They are reusable and washable! Message us on facebook or call Holly at (608)347-2342 to order!

Gepostet von Moo Muffs am Sonntag, 24. März 2019

För att hålla jämna steg med efterfrågan måste Holly Poad och hennes moster samt kusiner jobba dygnet runt. Projektet heter ”Moo Muffs” och har sin egna logotyp. De räknar också med att öka sin försäljning framöver.

Detta var väl en smart idé! Vad tycker du om denna uppfinning? Köper du någon typ av kläder eller accessoarer för att hålla ditt husdjur varmt under vintern? Dela gärna med dig av dina tankar!