Lammet Kicki kan varken gå eller stå själv – djurvännernas lösning räddar livet på den lille krabaten

Lammet Kicki föddes förlamad och kunde varken gå eller stå – dagar senare gör djurvänner någonting som får hennes liv att förändras för alltid.

Lammet Kicki fick en tuff start på livet. Redan från födseln hade Kicki svårt att båda gå och stå och det visade sig snart att hon hade böjda framben och en förlamad bakdel.

Hennes mamma ville inte ge henne mat så till råga på allt var Kicki dessutom mycket undernärd, skriver Animalrescuesite.

Lammet Kicki
Foto: Youtube

Men som en skänk från ovan kom organisationen ”Don’t Forget Us, Pet Us” in i Kickis liv och bara 11 dagar gammal fick hon professionell hjälp.

Hon fick sjukgymnastik i hopp om att hon snart skulle kunna vara stark nog för att stå upp, åtminstone om hon skulle ha en liten rullstol till hjälp.

Lammet Kicki får egen rullstol

Och snart kom även organisationen Walkin Pets in i bilden. En organisation som hjälper djur med olika fysiska funktionsvariationer med hjälpmedel. Så som en rullstol exempelvis.

När Walkin Pets fick höra talas om det lilla lammet ville de göra allt i sin makt för att hjälpa henne och erbjöd sig snart att bygga en rullstol till henne.

Något ”Don’t Forget Us, Pet Us” skriver om i ett inlägg på Facebook.

”Ord kan inte beskriva hur tacksamma vi är. Detta är en game changer för Kiki att kunna vara i upprätt position. Hon drack faktiskt ur en skål för första gången, hon kissade och bajsade ”stående” för första gången, hon ”promenerade” aka vi knuffade runt henne i huset så att hon kunde följa hundarna och till slut fick hon ta ett foto med alla hennes favoritförskolebarn medan hon står bland dem”, skriver dem i inlägget.

Förbättrad livskvalitet

Chansen att Kickis ben ska bli bättre är inte stor, men rullstolen har förbättrat Kickis livskvalitet avsevärt.

Deborah Devlin, ordförande för Don’t Forget Us, Pet Us, säger:

”Just nu var detta ett bra steg för att förbättra hennes livskvalitet under den tid hon är hos oss. Just nu kan vi fortfarande plocka upp henne, flytta henne, engagera henne och allt sånt. Men någon gång i tiden kommer hennes livskvalitet inte att bli som vi vill att den ska vara. Vi är realistiska med det. Vi är inte där just nu”.

Se mer av Kickis vardag på Facebook.

Eller titta på videon nedan: