Kon gömmer nyfödda kalven på olika platser varje dag – när bonden inser varför krossas hjärtat

En mor gör allt för att skydda sitt barn genom allt. Det gäller såväl människor och djur.

Och kon Clarabelle var inget undantag.

Kon Clarabelle räddades från ett hemskt förflutet och fördes till Edgars mission i Australien. Det vackra gården är till för djur som haft det tufft och på de stora markerna kan djuren gå fritt och koppla av och njuta av ett lugnt liv.

Men många djur är ärrade av sitt förflutna och har svårt att inse att ingen på gården vill göra dem illa, skriver Animal Channel.

Kon Clarabelle är ett av dem. Hon räddades från en mjölkgård där hon höll på att bli slaktad för att hon inte producerade tillräckligt med mjölk.

Clarabelle
Foto: Facebook

Men bara timmar innan hon skulle slaktas kom organisationen Edgars Mission och räddade henne.

Vad djurräddarna inte visste var att hon hade en kalv i magen och snart skulle kalva.

Och det visade sig faktiskt att Clarabelle fött flera kalvar tidigare. Men dessa hade tagit ifrån henne.

Började bete sig underligt

Veckan innan Clarabella skulle kalva märkte djurräddarna på gården att Clarabelle förändrades.

Clarabelle som vanligtvis var en hungrig dam valde att inte följa med och äta. I stället vankade hon av och an i trädgården och verkade orolig.

Arbetarna på gården såg först ingenting ovanligt med Clarabelle men när de började ge sig ut i det gröna gräset hittade de snart Clarabelles kalv.

Foto: Facebook

Kalven var ren och torr och därför förstod man snart att kalven fötts flera dagar tidigare och att hon hållit kalven hemlig. Och eftersom att hon var vad vin att hennes små kalvar togs ifrån henne tror man att hon gömde kalven avsiktligt, det för att ingen skulle kunna ta hennes barn ifrån henne igen.

”Mjuka jättar”

På PETA: s webbplats delar de med sig av fascinerande information om kor.

”Dessa mjuka jättar sörjer döden och till och med separationen från dem de älskar, ibland gråter de över deras förlust. Moder/kalvbandet är särskilt starkt, och det finns otaliga rapporter om kor som fortsätter att ropa och leta febrilt efter sina barn efter att kalvarna har tagits bort … ”

Som tur var behövde Clarabelle inte oroa sig för att någon skulle ta bort hennes bebis längre. Och de fick leva lyckliga sida vid sida precis som hon önskat.

I videon nedan kan du se mer av Clarabelle och hennes kalv.

https://vimeo.com/120122779

Så underbart att veta att Clarabelle fick behålla sin kalv och att de får leva tillsammans.