Grisen Molly serverades till middag hos familjen – adopterades för att räddas

Grisen Molly hade räddats från misär och tagits om hand av ett hem för plågade djur. När föreståndaren hittade en familj som kunde ge Molly ett bra hem bortadopterades hon. Men när föreståndaren senare gjorde en nulägeskontroll fick han veta att nya ägaren slaktat Molly och serverat henne som middag.
– Min första reaktion, skulle jag säga, var chock. Hjärtesorg, säger han till CBC.

somras räddade ett djurhem i Kanada 57 plågade griskultingar från ett liv i misär. Där fick kultingarna återhämta sig innan man hittade nya, trygga hem åt dem. Grisen Molly bortadopterades till en familj som skulle ta väl hand om henne. Men bara några veckor senare fick föreståndaren Leon Davis veta det fruktansvärda.
– Min första reaktion, skulle jag säga, var chock. Hjärtesorg. Vi fäster oss vid alla djur som vi tar hand om. Att få höra att någon har gjort så här mot ett djur som vi har jobbat så hårt för att få friskt och försökt hitta ett bra hem till, det är otroligt sorgligt, säger Leon Davis till CBC News.

Foto: Shutterstock

Ljög i avtalet

För CBC berättar föreståndaren att nya ägaren hade skrivit på ett avtal som förbjöd dem att döda eller äta grisen, men eftersom att det inte är olagligt att bryta ett sådant typ av avtal så kommer ägaren inte att åtalas. Inte heller kommer händelsen att rubriceras som djurplågeri, eftersom att den slaktades på vad man kallar ett humant sätt.
– Människor kan ljuga, antar jag, och det är inte alltid möjligt att avgöra om de gör det, säger Leon Davis till CBC News.

Foto: Pxhere

Hur kan någon ljuga och göra såhär? Vidrigt! Dela gärna för att uppmärksamma andra djurägare på att vara försiktiga med vem de säljer till.