Fåren springer i märkliga formationer, men titta nu noga vem som smyger fram i täten

Att får springer runt på gårdar runt om i världen är ingenting nytt.

Men det fotografen Tim Whittaker ångade på en gård i Nya Zeeland är något utöver det vanliga.

Med hjälp av en drönare fångade han fårens rörelse på det stora fältet – men det var inte bara får som sprang.

Att spendera tid på en stor gård full av djur är något av det bästa jag vet. Känslan av att känna den friska luften och träffa alla de härliga djuren är som terapi.

När fåren får springa runt på de stora gröna ängarna blir jag alltid lite extra glad, men trots det har jag nog aldrig blivit mer hänförd än när jag såg filmen som fotografen Tim Whittaker gjort.

Bildkälla: Youtube

Film i fågelperspektiv

På en gård i Nya Zeeland valde Tim att skicka upp en drönare, en flygande liten apparat, med en kamera på. Den gör att han kan filma allting från ett fågelperspektiv och i detta fallet skulle resultatet bli fåren på gården.

De vackra bilderna ser fåren springa runt de många stängslen som skiljer de olika markerna åt. Men de springer inte av sig själva.

Bildkälla: Youtube

Runt fåren finns de vackra vallhundarna, som med sitt stora intellekt vet precis hur de ska bete sig för att få fåren att springa åt ett håll.

Tims video fångar det vackra och lugna landskapet med fåren som springer dit hundarna vill – och resultatet är helt fantastiskt.

Bildkälla: Youtube

Vackra formationer

Filmen ser nästan ut att vara animerad sett till de vackra formerna som skapas av att fåren springer i olika formationer.

Tim valde att lägga ut sin häftiga film på Youtube och i skrivande stund har över två miljoner människor sett det fascinerande klippet.

Det här var verkligen något av det vackraste jag har sett på länge.

Vilken fantastisk film på sådana fantastiska djur. Om du också tycker den här var häftig, dela vidare artikeln så dina vänner också får se!