Familj köper gris som ska slaktas till julen – ser något på magen och avbryter allt

För många innebär julbord både köttbullar, julskinka och revbensspjäll. Samtidigt som det givetvis är gott får vi också komma ihåg att det är djur som har fått satt sina liv till för att vi ska avnjuta dessa måltider.

Men det finns exempel på där, vad många kanske kan kalla ödet, djur som ska bli julmat får en helt annan framtid. Så var det för den här grisen. som flyttades till en familj i Kennewick, Washington för att sedan bli julmat.

Men strax därefter skulle familjen få se någonting som förändrades allt. Och det var istället starten på en kärleksfull familjesaga.

Varje år dukas det upp både julskinka, köttbullar och andra köttbaserade maträtter på våra svenska julbord.

Köpte gris till julbordet

I Kennewick i den amerikanska delstaten Washington hade en familj planerat julen noga. En gris hade köpts in, men den skulle inte bli långvarig hos familjen.

Tanken var att den skulle serveras till julen, och grisens öde såg ut att bli ett dystert sådant. Men allting skulle förändras när de fick veta att den bar på en, eller rättare sagt åtta, överraskningar.

Bildkälla: Youtube/CBS

Det visade sig att grisen var dräktig utan att familjen vetat någonting, rapporterar CBS.

Hon fick åtta små kultingar – och det förändrade allt.

Var dräktig – och fick åtta kultingar

Familjen hade inte hjärtat att längre avsluta grisens liv. Den behövde sina kultingar och kultingarna behövde sin mamma. De beslutade sig för att hjälpa grisen – och bad om hjälp från allmänheten.

Ellie Laks and Jay Weiner, som grundat djurfristaden The Gentle Barn, fick reda på händelsen och såg sin chans att hjälpa till.

De satte sig genast i bilen och körde till familjens gård, där de små grisarna låg i ladugården.

Flyttades till fristad

Allting gick väldigt fort. Kort därefter kunde Ellie och Jay åka hemåt med de nio grisarna – och i dag lever de ett härligt och glatt liv på deras gård där de får all mat, omsorg och kärlek de förtjänar.

Senast den 2 januari la Ellie ut en film på de små grisarna, som nu börjar växa till sig och kan nu på riktigt njuta av de fina omgivningarna på farmen.

Vi är så glada över att den här grismamman och hennes kultingar fick en ny chans i livet, tack till alla er. som gjorde det möjligt!

Alla djur förtjänar ett långt och lyckligt liv, dela gärna vidare artikeln om du håller med!