Familj hör någon stampa på hustaket – tittar upp och inser att de är iakktagna

Man brukar säga att jultomten landar med sina renar och uppe på hustaken lagom till julafton. Så hör man klapprande ljud på taket i december skulle nog de allra flesta bli glada och förvänta sig att några julgåvor snart dinglar ned från skorstenen.

Men när en familj i Colorado hörde dessa ljud på taket visade sig vara allt annat än en jultomte och hans renar.

När tjänstemän från Colorado Parks and Wildlife fick samtalet från familjen kunde de inte tro sina ögon.

På familjens hustak fanns nämligen ett tjockhornsfår.

Hur eller varför fåret fått för sig att hoppa upp på taket vet ingen, men enligt Kara på Colorado Parks and Wildlife menar att fåren kan bli lite tokiga under parningssäsongen.

Det är oklart exakt hur eller varför fåren bestämde sig för att hoppa upp till familjens hem, men Kara sa att ett sådant oförutsägbart beteende är par för kursen under deras parningssäsong.

”Hanfår – baggar – beter sig konstigt”, sa hon.

”De beter sig konstigt. De gör ofta konstiga saker när de försöker hitta en kompis.”

Tyvärr fanns det inga tackor på taket men det var ändå en helt okej utsikt för att kunna spana efter damer och han hade inte direkt bråttom att ta sig ner därifrån.

Kom ner till slut

Efter några timmar flyttade baggen från toppen av taket till husets övre däck. Sedan började det verka som om han inte visste vad han skulle göra härnäst.

”Till slut kom han ner därifrån. Han var där i ungefär en och en halv dag, allt som allt”, sade Kara.

Några spårkameror sattes upp runt hemmets omkrets för att fånga hans avgång.

Kara sa att baggen såg frisk ut när han tog sig tillbaka ut i det vilda – förhoppningsvis för att i framtiden stanna på marken.

När det gäller familjen hade julen faktiskt inte kommit tidigt med de där hovslagen på taket, i stället fick de precis vad deras hjärtan önskade mest, sa Kara:

”De ville bara ha tillbaka sitt hus.”