Familj hittar märkliga lådor på uppfarten – öppnar upp och ser desperata ögon stirra rakt mot dem

Tre stora lådor med texten ”Färska ägg” dumpades på uppfarten till ett hus. När ägarna kollade i lådorna blev gåtan ännu svårare att förstå.

De hade nämligen inte beställt någonting.

Några brittiska husägare fick sig en rejäl chock i slutet av november när de upptäckte att någon hade dumpat en hög med slitna äggkartonger på deras uppfart.

De gick mot ”skräpet” för att ta sig en närmare titt. Då upptäckte de flera påsar som innehöll foder till höns och kycklingar. Påsarna var slarvigt slängda.

Läs mer: Hund med svullet ansikte satt bunden i flera dygn – veckor efter han hittats kan ingen tro det är samma vovve

Den största chocken kom när de öppnade upp lådorna för att se vad de innehöll.

Äggkartonger
Tre äggkartonger på familjens uppfart. Foto: RSPCA

”Riktigt konstig upptäckt”

Tolv hönor fördelade i tre förseglade äggkartonger. Det var som att någon hade beställt djuren, men att leveransen gick käpprätt åt…

– Det var en riktigt konstig upptäckt eftersom det inte ser ut som om dessa fåglar övergavs. Jag misstänker att de var på väg till någon, men vi vet inte säkert, säger Ollie Wilkes, en djurhjälpare från RSPCA, i ett pressmeddelande som The Dodo har tagit del av.

Wilkes fick hjälpa till att transportera hönsen till ett hjälpcenter i närheten. Lyckligtvis var de alla friska och ingen hade skadat sig under transporten i lådorna.

– Det ser ut som en leverans som har gått fel av någon anledning, men vi kunde inte spåra den eftersom det inte fanns någon dokumentation i lådorna, förklarar Wilkes.

Tittat på övervakningsfilm

Djurhjälparen satte upp affischer och lappar i grannskapet för att se om någon skulle höra av sig med fler detaljer kring mysteriet. Hittills har han inte fått något svar.

Han har också spanat in övervakningsfilmer från området. En skåpbild sågs droppa av paketen på uppfarten till huset, men den går inte att identifiera.

Höns
Några av fåglarna som dumpats hos familjen. Foto: RSPCA

– Det är en riktig gåta, men lyckligtvis var hönsen bara på uppfarten en kort stund och de mår bra, säger Ollie Wilkes.

Fyra av hönsen har redan adopterats och de resterande åtta bor på ett temporärt djurhem till de också hittar en mer permanent boendelösning.

Vad är det för människor som bara dumpar levande varelser ute på gatan så där?

Vilken tur att det finns andra som verkligen bryr sig och som hjälper alla världens djur. Stor eloge till Ollie och alla andra djurvänner där ute.