Bonden tror att kon är dräktig – tvingas gnugga sig i ögonen när han ser ”bebisen” komma ut

.

Bönderna Deb och Chuck Beldo blev så himla glada när beskedet kom – en av deras kor var dräktig!

De ägde flera hektar med mark och på bondgården kunde djuren oftast ströva helt fritt. Nu förväntade de sig att den lilla kalven snart skulle kunna göra entré – och kossorna sällskap på markerna.

Självklart tänkte Deb och Chuck välkomna den söta babykalven med öppna armar och behandla den med vänlighet, något annat var det inte tal om.

Men när Mamma Mu skulle föda sin lilla kalv kunde bondeparet inte tro sina ögon.

De hade ingen aning om att kossans kalvning skulle skriva in sig i historieböckerna! Häng med nu.

Posted by Jamie Belz on Sunday, May 27, 2018

Ända sedan år 1882 hade familjen brukat sina marker – i flera generationer. Hela släkten var jordbrukare i generationer med en nedärvd respekt från djur och natur.

De odlade, tog hand om djuren och gjorde sitt bästa för att få vardagen att gå ihop. Att vara bonde är ingen dans på rosor – det var det inte 1882 och samma sak gäller idag, även om hjälpmedlen och verktygen utvecklats.

Efter decennier av bönder i släkten var Chuck och Deb fast beslutna om att föra traditionen vidare in i framtiden.

När en av deras kor blev dräktig var Deb och Chuck så stolta att de kunde spricka. Redan innan kossan skulle föda sa deras dotter Jamie att ”Mamma Mu” ser lite större ut än de andra dräktiga korna. Som hon uppenbarligen hade sett på gården tidigare under åren.

Posted by Jamie Belz on Sunday, May 27, 2018

”Mamma hade märkt att hon var stor, men tänkte inte så mycket på det. Tvillingkalvar är ganska vanligt. De hade faktiskt ett tvillingpar som föddes tidigare i år, men tyvärr föddes de under ett galet kallt aprilväder och de klarade sig inte”, säger dottern Jamie till Minnesota Public Radio.

När tiden var inne och kossan skulle föda chockades hela familjen!

Posted by Jamie Belz on Sunday, May 27, 2018

Anledningen: Mängden kalvar som tittade ut var betydligt fler än vad de någonsin hade kunnat föreställa sig!

Det var inte bara en.

Inte två.

Inte tre…

Utan fyra stycken! Fyra söta kalvar kunde välkomnas till världen på Chucks och Debs underbara gård.

Posted by Jamie Belz on Sunday, May 27, 2018

Hela familjen hjälptes åt att ta hand om kalvarna – och tillsammans bad de en tyst bön med syftet att de hoppades att alla små sötnosar skulle överleva natten.

De underbara kalvarna var så små när de föddes – och kunde inte dia från mamma Mu.

Posted by Jamie Belz on Sunday, May 27, 2018

Därför fick Deb och Chuck ställa sina klockor tidigt och gå upp i ottan, eller snarare mitt i natten, för att mata alla kalvar med nappflaska.

Det visade sig dock snart att kalvarna var mycket starkare än vad man först trott. De klarade sig igenom den första natten och i dag mår kalvarna prima. Att bli välsignad med fyrlingar är sällsynt när det gäller människor.

Men att kor får fyra kalvar är ännu mer av ett medicinskt fenomen. Faktum är att bara en av 700 000 kor föder fyrlingar!

Enligt en veterinärhandbok är det faktiskt så pass osannolikt att oddsen för alla fyra kalvar ska födas levande en på 11,2 miljoner – så tala om att dessa fyra är små, underbara mirakel!

Visst är det underbart med mirakel i djurriket? Så häftigt att få vara med om detta och vad skönt att allt gick bra!

Gilla och dela om du blev glad av att se detta!