Vanvårdad pälsboll dumpas utanför djurhem – vad som gömmer sig under 2 kilo hår ger mig tårar i ögonen

Hur vissa människor behandlar djur går utanför mitt förstånd. Det händer inte ofta, men då och då kan vi läsa hur djurägare vanvårdat sina vänner. Att ge sig på ett oskyldigt djur…det är bland det värsta jag vet!

Den här historien är onekligen en sådan där ett stackars djur har fått helt fel ägare, men som ändå tillslut får komma till ett djurhem där människor tar hand om den. Det var när personalen på ett djurhem i delstaten Nevada, USA, öppnade dörren som de fick se en låda utanför. Det var ganska uppenbart att någon hade dumpat boxen där – och att det var ett djur därinne. När personalen först tittade ner kunde de omöjligt identifiera vad det var för något. Men snart skulle det bli klart att det var en katt, och nu letar polisen efter dess ägare.

Nu har katten fått av sig den två kilo tunga pälsen, och är en riktig sötnos.

Många har engagerat sig i kattens öde sedan djurhemmet lade upp bilderna på Facebook.

– Tråkigt men han hade åtminstone insikten om att katten behövde hjälp. Kanske hade han inte råd att ta hand om sitt djur? skriver en person i kommentarerna.

Och ja, så kanske det var. För när personalen fick syn på hårbollen kunde de knappast veta vad det var:

Foto: Facebook

Kattens öde är något som uppmärksammats av nyhetssidor som The Dodo och Metro tidigare. Personalen på djurhemmet beskriver det som att han var fånge i sin egen päls.

– Jag gissar att var han än bott så hade han mat och vatten precis framför sig. Han kunde helt enkelt inte röra sig, säger Liz Begovich på djurhemmet till The Dodo.

Först trodde hon att det var en hund.

– Vi kunde inte rulla runt honom eftersom han var helt fängslad i det han bar på. Så vi tog av vad som fanns på överdelen och tänkte: ”herregud, det är en katt!”. Jag har aldrig sett en katt i detta tillstånd.

Foto: Facebook

Efter att de lyckats få av all päls kände sig han nog som en fri katt igen. Han fick namnet Bob Marley efter den legendariska artisten av djurhemmet. De kunde konstatera att han förlorat i muskelmassa efter att ha varit inaktiv, troligtvis i flera år. Men nu är han redo att möta världen igen, som en aktiv katt med rörelseförmåga!

Foto: Facebook

Polisen i Douglas County letar nu efter den person som är ansvarig för kattens tillstånd. De har också gått ut på Facebook och bett allmänheten om hjälp med ett speciellt tipsnummer.

Foto: Facebook

Hur har det då gått för katten Bob Marley? Jo, han ska ha fått komma till ett nytt och kärleksfullt hem nu, efter att hans historia har delats vidare på sociala medier. Förhoppningsvis får han nu den dagliga motion som han behöver! Slutet gott, allting gott.

Dela gärna vidare för att uppmärksamma dessa djurhjältars insats! Vi kan inte nog tacka er för allt gott ni gör för vanvårdade djur som Bob Marley. Ett djupt och innerligt: Tack!