Polis räddar kattunge från döden – tar med henne på sitt arbetspass så hon slipper vara ensam

En hårt trafikerad motorväg är knappast ett passande ställe för en liten kattunge. De flesta av oss skulle nog rycka ut om vi såg en liten krabat som var ute och gick ensam mitt i söndagstrafiken.

Men denna lilla kattunge hade extra tur när hon blev räddad av poliserna på Lakeland police department. De gjorde nämligen mer än att rädda hennes liv – de gav henne ett hem.

Bildkälla: Brian Wallace/ Facebook

Det var precis i början av kvällsskiftet som det kom in ett samtal till polisen i Lakeland, Florida. En orolig invånare hade sett en vilsen kattunge strosa omkring nära en tungt trafikerad korsning.

Polismannen Mike Cardin skickades ut för att se vad han kunde göra. Han lyckades fånga det skrämda lilla djuret, som hade kurat ihop sig under en gatlampa, och tog med den till stationen.

Väl där insåg han att de inte hade något utrymme för hans nya vän, som var tillräckligt litet för att hon inte skulle kunna rymma. Så han gjorde en låda och lämnade katten där i väntan på att djurskyddsföreningen skulle komma.

Bildkälla: Brian Wallace/ Facebook

Här skulle historien om Kelsey, som katten nu heter, ha fått sitt slut – men en annan Lakeland-polis ville annorlunda.

Polisman Brian Wallace startade sitt skift och såg den lilla kattungen sitta i lådan. Han kunde inte förmå sig att låta den sitta där ensam under hela sitt skift, så han bestämde sig för att hålla den sällskap.

”Hon satt där helt ensam och rädd och jag kunde bara inte lämna henne i den där lådan i väntan på att bli hämtad” sa Wallace.

Bildkälla: Brian Wallace/ Facebook

Detta blev starten på en nära vänskap. Wallace tog med sin nya vän på allt han gjorde under sitt skift.

I början var hon väldigt rädd, men efter ett tag vande hon sig vid sin nya omgivning.

När det sedan blev det dags för Wallace att åka ut på patrull – då följde lilla Kelsey med.

Bildkälla: Brian Wallace/Facebook

”Jag tog lådan hon satt i och placerade den i passagerarsätet på min bil. Där satt hon under resten av skiftet och verkade väldigt nöjd” sa Wallace.

När skiftet till slut var över för Wallace kände han att han inte var redo att lämna sin nyfunne vän.

Bildkälla: Brian Wallace/Facebook

Så han adopterade den lilla kattungen och gav henne ett namn.

”Jag kunde bara inte motstå det där lilla söta ansiktet” Sa Wallace.

Bildkälla: Brian Wallace/Facebook

Kelsey har nu gjort sig bekväm i sitt nya hem och anpassar sig väldigt bra. Hon håller fortfarande på att vänja sig vid all lyx som det innebär att bo i ett mysigt hus, i stället för ute på gatan.

Även om hon gillar all komfort i det nya hem är det ändå något annat som smäller högst för Kelsey – hennes nya husse.

”Hon är väldigt ömsint, det är nästan som att hon förstår att hon fick en extra chans på livet, efter att ha varit centimeter ifrån riktigt tung trafik” sa Wallace.

Polismannen Brian Wallace gick ett steg längre och räddade inte bara kattungens liv, utan gav den även ett tryggt hem. Dela gärna detta med dina vänner om för att hylla Wallace hjälteinsats!