Man ser vettskrämd katt som fastnat mitt i trafikerad väg – släpper allt och räddar det lilla livet

Vi varnar för starka bilder

En katt som hade råkat sätta sig i en riktig knivig situation lyckades mirakulöst nog ta sig ur det hela med livet i behåll.

Allt tack vare två eldsjälar som hjälpte henne.

För några veckor sedan fick John Debacker ett samtal och insåg att han behövde agera direkt.

Det handlade om en katt som satt fast mitt på motorvägen i New York City, och läget var akut om det lilla livet skulle klara sig därifrån utan att bli påkörd.

John har länge jobbat med att rädda katter och när han fick höra om den här situationen förstod han att varje minut som gick gjorde det mer troligt att hon skulle försöka springa därifrån.

Släppte allt för att rädda katten

Han tvekade därför inte en sekund. John släppte allt han höll på mig och begav sig direkt iväg mot den trafikerade vägen.

Tillsammans med sin vän Karnlynn Starcher anlände de snart till platsen och det tog inte speciellt lång tid innan de fick syn på den rädda katten.

Posted by John Debacker on Tuesday, January 17, 2023

Men då kom den svåraste delen av hela räddningsaktionen, att se till så katten inte blev rädd när de närmade sig henne.

John och Karnlynn behövde även vara försiktiga så de inte försatte sig själva i fara på den tungt trafikerade motorvägen.

Svår räddningsaktion

När de nästan var tillräckligt nära för att få tag på katten hände det som inte fick hända. Hon blev rädd och sprang åt andra hållet.

Med andan i halsen såg John och Karnlynn på när det hände.

Vi varnar för starka bilder:

Posted by John Debacker on Wednesday, January 18, 2023

”Jag hoppade direkt över barriären och tvingade trafiken att stanna,” skriver han på Facebook, ”hon levde fortfarande, men var överväldigad.”

Därefter lyckades John, som tur var, få tag på katten och försätta både henne och sig själv i säkerhet.

”Hon överlevde utan några skador”

Han bestämde sig för att kalla katten för ”Miracle,” eftersom hon trots den extremt farliga situationen hade klarat sig utan en enda skada.

När de gjort en undersökning hos veterinären kunde de fastställa att hon var helt oskadd, och även mådde bra i övrigt.

”Hon överlevde utan några skador,” har John sagt till The Dodo.

Hittade kattens ägare

Men inte nog med det, de hittade även ett chip och insåg att Miracle hade en familj som inte hade någon som helst aning om vart hon hade befunnit sig.

”De bodde bara lite mer än 1,5 kilometer från där vi hittade henne,” har han sagt till sajten, ”så vi kunde återförena henne med sina ägare.”

Egentligen heter den bedårande katten Flamingo, och när hon väl kom hem till sina ägare igen var de oerhört tacksamma över att John hade räddat deras älskade familjemedlem.

Vilken underbar räddningsinsats av John och Karnlynn! Tack för att ni räddade det lilla livet!