Magiskt vackra Maine Coon – större och ståtligare katter finns inte

När du tänker på katter så tänker du förmodligen inte på en 16 kilo tung bjässe? Men det finns faktiskt så stora katter i verkligheten.

Katten Stewie är 123 centimeter lång och väger 16 kilo, och nej, han är inget lodjur, han råkar bara tillhöra rasen Maine Coon.

Se bara på dessa häpnadsväckande bilder som visar hur stora dessa vackra katter kan bli.

Katters vikt kan variera brett men ligger ofta på mellan tre och sex kilo. Tänk dig då att ha en 16 kilos-katt stryka omkring hemma. Det är inte helt oväntat om din katt är av rasen Maine Coon, som är en av de största kattraserna på jorden.

Maine Coon-katter är inte bara långa och muskulösa, de har också lång och tjock päls som håller dem varma. Det beror förmodligen på att de har sina rötter i de de norska bergen, där temperaturen är låg, det skriver Tierfreund.

Instagram/milkyway_scientists

På bilden nedanför syns katten Stewie, som med sina 123 centimeter är världens längsta katt. 2014 fick Stewie ta plats i Guiness Rekordbok, då han knep titeln.

Imgur

Den ståtliga rasen Maine Coon namngavs efter staten Maine i USA, hur de kom dit är ännu oklart. Här syns fler bilder som visar katternas storlek i förhållande till människans.

Imgur
Imgur
Imgur

Katter är majestätiska och smarta djur. Dela gärna om du tycker att dessa katter är otroliga.