Kvinnan adopterar söt liten kattunge – men 1 år senare inser hon sitt stora misstag

Nästan alla kattungar, eller andra djur för den delen, har en eller två unika egenskaper som deras ägare inte förväntat sig. Det kan handla om ett personlighetsdrag eller att de kanske har några märkliga rutiner varje dag som de verkligen inte vill förändra.

Men för Stephy Hirst i Australien skulle det bli minst sagt annorlunda.  Hon adopterade katten Omar, som till en början såg ut som vilken söt kattunge som helst.

Men med tiden insåg hon att han hade något större öron och en väldigt lång svans. Det var då hon insåg ett stort misstag – hon hade adopterat en katt som var mer unik än någon kunnat tro.

Katten Omar bor tillsammans med sin ägare Stephy Hirst i Melbourne, Australien.

Adopterade kattungen Omar

Han adopterades när han bara var några veckor gammal, och vid den tidpunkten var han lika stor som vilken annan treveckors kattunge som helst.

Men med tiden insåg Stephy att Omar inte var som alla andra Svansen var längre och öronen större, och ju fler veckor som gick desto större blev Omar

Maine Coon-katt

Omar är en Maine Coon-katt, kattrasen som är den längsta i världen. Varken Hirst eller hennes pojkvän hade förväntat sig att Omar skulle bli en stor katt. Men de hade ingen aning om hur stor han faktiskt var för att vara en Maine Coon-katt.

Djurhemspersonalen berättade för Stephy att Omar skulle komma att väga runt 8 kilo när han var fullvuxen. Men redan på sin ettårsdag vägde han betydligt mer och var inte ens överviktig.

Dagar, veckor och månader gick och Omar fortsatte bara växa och växa. Till slut nådde han sin fulla längd – och väger knappt 14(!) kilo.

Äter kängurukött

Bortsett från att Omar väger 14 kilo och är en av världens största är han en helt vanlig katt. Varje morgon klockan fem väcker han Stephy, äter mat och sen går ut i trädgården.

Han älskar att vara på studsmattan hon har i trädgården och på kvällen får han, som en riktig australiensare, kängurukött.

Stephy och hennes pojkvän låter Omar göra det mesta i hemmet. Han kan ses ligga och sova lite här och var men det finns en plats han inte får slumra till på.

Får inte sova i sängen

Paret tycker att han tar lite för mycket plats i sängen. Ett svårt beslut att ta, men samtidigt insåg de att deras sömn prioriterades över att mysa med Omar i sängen.

Via Instagram delar Stephy med sig mängder av härliga bilder på Omar när han njuter av livet.

Han uppmärksammades till och med av Guiness Rekordbok, som prisade honom som världens längsta katt. Men bara månader senare blev han av med titeln till katten Barivel, som bor i Italien och är fem centimeter längre.

Underbara bilder

Men för Stephy spelar det ingen roll. För henne är Omar fortfarande världens bästa katt – och vi älskar att få se så många underbara kort på honom!

Katten Omar är verkligen bedårande! Dela vidare artikeln om du också tycker han är en fin misse.