Katten räddar bebisen från att störta rakt ner för trappan

Katten räddar bebisen från att störta rakt ner för trappan

Bebisen hade hittat ut från sin spjälsäng – och var på väg mot trappan.
Då plötsligt agerade katten.

Övervakningskameran fångade hela dramat. Nu sprids bilder som en löpeld på sociala medier, och det är inte svårt att förstå varför.

I klippet, som ursprungligen kommer från Kina, kan man se hur en bebis kryper på golvet. Det ser ut som att barnet på något vis har hittat ur från sin spjälsäng. Ingen vuxen tycks heller finnas i närheten. Bara en katt.

Foto: Youtube

Bebisen gör som katten – kryper på alla fyra. Katten tittar lite förvirrat )?) mot bebisen och observerar i någon sekund till. ”Vad ska bebisen hitta på nu då?”, kanske den luttrade katten tänker.

Foto: Youtube

Bebisen vänder sig om

Plötsligt kan man se i klippet hur bebisen vänder sig om. Det ser ut som om barnet tittar mot katten. Som i sin tur snart ska agera blixtsnabbt…

Foto: Youtube

Nu tar barnet fart igen och kryper rakt mot trappan. Katten reagerar och sticker snart från sin position på soffan.

Foto: Youtube

Se kattens ”räddningsaktion” här i klippet:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=45&v=kN1IHa4LVHs

I kommentarsfälten noterar flera att barnet var ensamt i rummet, och att situationen mycket väl kunde ha blivit farlig om bebisen fallit i trappan. Många skriver också att det inte är bra att ha ett husdjur ensamt i samma rum som ett så litet barn. Samtidigt skriver andra kommentarer som hyllar kattens agerande, att katten ”förstod” allvaret i situationen och därför agerade såsom han gjorde. Andra menar att katten bara ville leka och därför agerade som den gjorde.

Vad tycker du om det här?

Hur som helst så kom ingen till skada, och det är ändå det viktigaste.

Dela gärna vidare om du också älskar katter!

TV: Välkommen in på kattkafét