Här får anställda betald ledighet – när de är hemma för att de skaffat hund eller katt

Alla som någon gång skaffat husdjur vet vilket pussel det är att få ihop jobb med att rasta och gosa med de fyrbenta. Därför har Arken Zoo infört en personalförmån som innebär betald ledighet för att vara hemma med ett nytt husdjur.

– Det är en väldigt fin förmån att ha att kunna vara hemma med sitt nya djur, säger Josefine Bengtsson, uppfödarkoordinator på Arken Zoo till Aftonbladet.

”Tasstid” kallas det när man är hemma från jobbet för att man just skaffat hund eller katt som behöver tas om hand. På Arken Zoo vill man inte att detta ska bli problematiskt för de anställda, tvärtom. Därför provade de att ge medarbetarna betalt när de skulle vara hemma med ett nytt husdjur förra året.

Josefine Bengtsson, uppfödarkoordinator på Arken Zoo, menar att det är en väldigt fin förmån att kunna vara hemma med sina djur utan att förlora pengar, då det är viktigt att bygga en relation med husdjuren när de är små.

”Vill främja att våra anställda har djur”

Då förra årets test visade sig vara lyckat så väljer Arken Zoo nu att införa personalförmånen ”Tasstid” permanent.

– Tasstid har varit oerhört uppskattat på Arken Zoo och vi vill nu fortsätta att främja att våra anställda har djur, säger Daniel Pettersson, försäljningschef på Arken Zoo till Aftonbladet.

Foto: TT/Shutterstock

Dela gärna artikeln om du tycker att fler arbetsplatser borde införa den hör förmånen.

Om du gillar husdjur kanske du gillar denna video: Lista över 10 urgulliga hundar