Cyklisten hör klagande ljud från buskarna, börjar leta och gör fasansfull upptäckt

Det är ofta när man minst anar det som man överraskas som mest.

Fråga bara cyklisten Niccolo Bonifazio, som under ett träningspass plötsligt åkte förbi en sophög varifrån det kom ett märkligt ljud.

Han valde att stanna, hoppa av cykeln och gå fram för att se vad det var. Det var något som visade sig förändra hans liv.

Den italienske cyklisten Niccolo Bonifazio tävlar för ett professionellt cykellag till vardags.

Tränade på ett berg

För att kunna förbereda sig på bästa sätt inför de många tävlingar och mil han kommer att åka är han därför ofta ute i bergen och tränar.

För bara några veckor sedan var han ute på precis ett sådant träningspass tillsammans med flertalet andra cyklister. Men det här cykelpasset skulle bli väldigt speciellt – då han mest troligt räddade ett liv.

Hörde beklagande ljud i sophögen

Niccolo och hans kamrater var uppe i bergen för att träna inför ett lopp. De beslutade sig för att ta en vattenpaus vid en fontän under deras två mil långa pass.

Precis när han höll på att fylla på vattenflaskan hörde han plötsligt någonting konstigt som inte riktigt passade in i miljön. Från en skräphög bara några meter bort kom ett klagande ljud.

Niccolo blev nyfiken, och insåg samtidigt att någonting inte stod rätt till. Han följde ljudet bort från skräphögen till ett litet buskage precis bredvid, där han gjorde en osannolik upptäckt.

Hittade kattunge

Där inne satt en liten kattunge, lämnad för att dö.

– Jag hörde ett jamande ljud långt bort, det var ett besvärande ljud. Så jag gick in i skogen för att leta, berättar han för The Dodo.

Bildkälla: Instagram/NiccoloBonifazio

25-årige Niccolo hittade en liten svartvit kattunge i högen. Han hade inte hjärtat att bara lämna katten, utan tog försiktigt upp den i sin famn.

Precis som vad många andra hade gjort började Niccolo titta runt efter resten av kattungens familj, i hopp om att återförena den med sin mamma och pappa. Han höll katten nära kroppen så att den skulle känna sig trygg och varm.

Adopterade katten

Men Niccolo hade inte lyckan på sin sida. Kattungens familj kunde inte synas till någonstans – och han var tvungen att ta ett avgörande beslut.  Istället för att ta kattungen, som såg ut att vara i gott skick trots att den lämnats så ensam, till ett djurhem valde han att själv adoptera den.

Han tog med den till en veterinär för att säkerställa att den mådde bra vilket den också gjorde.

Katten fick namnet ”Bisous” vilket betyder ”kyss” på franska och Niccolo höll i den lilla kissekatten hela vägen ner från berget.

Via sin Instagram-sida publicerade han flertalet bilder och videos från när de räddade lilla Bisous.

Fick nystart på livet

Hemma hos Niccolo har den lilla katten även fått en storebror i hunden Zack och de båda kommer väldigt bra överens.

Niccolo är känd inom cykelvärlden som en ”Nedstigningsdemon” på grund av sättet han vackert brukar cykla nedför berg.

Men den där dagen var han med än en professionel cyklist – han blev en djurhjälte som räddade ett liv.

– Han är väldigt fin och full av energi, säger Niccolo till The Dodo.

En riktig djurhjälte

Utan hans hjälp hade kanske inte lilla Bisous levt i dag. Nu hoppas vi att de två får ett långt och härligt liv tillsammans!

I spelaren nedan kan du själv se när Niccolo räddar den lilla kattungen.

Niccolo är verkligen en riktig hjälte som räddade den lilla kattungen. Dela artikeln för att hylla honom för den underbara insatsen!