Vittne såg hemlös hund släpa sig fram med blytung kedja och kodlås på gatan – gör det enda rätta

Vittne såg hemlös hund släpa sig fram med blytung kedja och kodlås på gatan – gör det enda rätta

Det var tidigare den här månaden som en man i Oklahoma City i USA gjorde det förskräckliga fyndet.

Plötsligt såg vittnet hur en tydligt plågad hund släpade sig fram.

Runt halsen och hela nacken hade stackaren en jättetjock kedja – och ett minst lika stort kodlås!

Det måste ha varit en förskräckligt hjärtskärande syn för mannen, som heter Robert Rojas. Han berättar för lokala tv-nyheterna att hunden, trots att hon var så tungt kedjad, var snäll och vid gott mod.

Robert fick syn på sin övervakningskamera i trädgården att en till synes hemlös hund strövade omkring strax utanför – tyngd av de över tio kilo som kedjan ska ha vägt. Robert gick genast ut, närmade sig sakta hunden och hälsade på henne.

Foto: Youtube

Han blev ledsen över att se att någon kunnat vara så grym och kedjat en stackars herrelös hund. När han ringde myndigheterna fick han dock till svar att det inte fanns något som sa att hunden blivit kedjad på ett olagligt sätt. Men fallet har rönt uppmärksamhet i delstaten, och lokala politiker uppges nu vilja ändra på lagarna.

Men hur gick det för den stackars hunden?

Robert tog henne till ett djurhem, där hon blivit av med den tunga kedjan. Förhoppningsvis kan hon få komma till ett kärleksfullt hem i framtiden via adoption genom djurhemmet i Oklahoma. Enligt Robert var hon väldigt snäll mot alla människor hon mötte, och pussade dem. Robert tyckte detta var väldigt fint, då den här tjejen blivit så oschysst behandlad. Ändå var hon så full av kärlek och tillgivenhet.

Vi hoppas verkligen att hon får komma till ett nytt hem någonstans i USA så snart som möjligt!

Dela gärna vidare för att visa att du står på djurens sida!