Vanvårdad hund kan inte se – då agerar frisör mitt i natten och gör osannolik förvandling

Det finns inte mycket som gör mig mer förbannad och förtvivlad än när oskyldiga far illa.

Ofta är det djur som hamnar i skottgluggen, eftersom de själva inte kan försvara sig eller sin rätt hela tiden.

Pictures don't even come close to showing how bad these mats were. They were soaking wet, infested with fleas, full of yeast infection and attached like a mummified cast. The smell was horrendous.

Posted by BGE Grooming on Thursday, October 12, 2017

Det var så här han såg ut, Lucky, när han hittades utomhus under en kväll i Florida. En välvillig bilist såg att en stackars hund fanns ute på motorvägen, och tog sig snabbt ut för att fånga in honom. Stackars lille Lucky var tydligt vanvårdad – hans päls var massiv och som vi kan se på bilderna så måste han haft stora problem med att se bakom allt det där lurvet.

4-årige Lucky var i mycket dåligt skick och han hade också problem att ta sig fram på grund av den vildvuxna pälsen.

Vi har ingen aning om vem ägaren var, men samma kväll hände något magiskt. En kvinna vid namn Mary Dixon lade upp ett kort på stackars Lucky i en lokal Facebook-grupp – och bad om hjälp. Snart skulle hon få svar av många hundägare. En av alla som svarade var Kari Falla. Hon hade en frisersalong för husdjur och var villig att öppna den – mitt i natten.

I flera timmar arbetade hon för att få Lucky att må bättre genom att plocka bort all päls. Det är lite oklart vad som hänt med Lucky efteråt, men jag hoppas verkligen att han kommit till en ny familj. Kari uppger att det normalt brukar ta en och en halv timme att klippa en hund, men i det här fallet tog det det dubbla.

Då började förvandlingen! Titta nu på det magiska resultatet i spelaren nedan:

TACK alla ni djurvänner som gör SKILLNAD för våra hundar, katter och alla andra djur därute. DELA vidare för att hylla Kari och djurhjältarna som hjälpte Lucky mitt i natten!