Utsvultna hunden lämnades att dö i smutsen, titta nu när hon adopteras 2 månader senare

Alla djur förtjänar ett liv fullt med bus, kärlek och trygghet. Men alla djur har inte lyckan att komma till just ett sådant hem.

Preis så var det för hunden Sophie, som hittades i en smutsig bur och lämnad åt sitt öde.

Djurhjältarna lyckades rädda henne och gav henne en andra chans i livet. Och bara två månader senare var det som om en ny hund hade kommit till världen

Den lilla hunden Sophie hade lämnats åt att dö i en smutsig bur. Polisen fick ett samtal om att en död hund låg nära en avfart till en hårt trafikerad väg i Austin, Texas, och åkte dit för att se vad som stod på.

Bildkälla: Facebook/Austin Animal Center

En av poliserna, Ewa Wagner, gick fram till buren och fick se någonting fruktansvärd.

Lämnad åt att dö

Hunden låg i sina egna spyor i den lilla buren, till synes helt livlös. Men Ewa tyckte hon såg hundens revben flytta sig upp och ner – och tog sig en närmare titt.

– Vi insåg att hon var vid livet, men det knappt. Vi körde henne i ilfart till Austin Animal Center där de tog emot henne akut. Hennes kroppstemperatur var så låg att den inte ens syntes på termometern och hon rörde sig inte alls. Vi tänkte att det inte finns en chans att hon överlever, berättar Ewa Wagner för Huffington Post.

Hunden Sophia beräknades vara runt ett år gammal och vägde så lite som 4 kilo.

Bildkälla: Facebok/Austin Animal Center

Veterinären Elisabeth Mancera var en av dem som tog emot Sophie och minns deras första möte.

Kördes i ilfart till djursjukhuset

– De gav mig en nästintill livlös kropp och jag la henne på bordet. Hon var täckt av spyor och var alldeles kall och blöt. Jag pratade med henne hela tiden och även fast hon inte kunde röra sin kropp tittade hon upp på mig med sina bönfallande ögon. Jag berättade för henne att allting kommer bli bra, säger Elisabeth.

I flera timmar, övervakad av Elisabeth, fick Sophie livsavgörande behandling. De badade henne och använde en hårtork för att försöka få upp hennes kroppstemperatur. Det tog upp emot två timmar – men då började den lilla jycken äntligen bli varm.

Bildkälla: Facebook/Austin Animal Center

Elisabeth pratade med Sophie under flera timmar för att försäkra henne om att en vänlig och kärleksfull person stod vid hennes sida och ville henne väl.

Det var också Elisabeth som valde namnet Sophie, och när hon sa namnet för första gången hände någonting fantastiskt. Sophie lyfte på huvudet för första gången och tittade in i Elisabeths ögon. Det var då hon insåg att den lilla vovven skulle överleva.

Agerade fostermamma

Elisabeth fick tillåtelse att agera fostermamma och tog in henne i sitt hem. Hon gav hunden all kärlek och mat hon kunde och i början innebar det dygnet runt.

Bildkälla: Facebook/Austin Animal Center

Sophie fick till början en blöja då hon varken kunde gå eller stå upp, men efter fyra dagar blev det ändring på det.

Sophie började med ett par små steg då hon fortfarande var så pass svag. Men Elisabeth lämnade aldrig hennes sida – och ju fler dagar som gick desto fler steg kunde hon ta.

Blev helt återställd

Veckorna gick och Sophie började må bättre och bättre. Hon la på sig mer och mer vikt och vägde till slut 11 kilo, nästan tre gånger så mycket som vid tillfället när hon hittades i den hemska buren.

Bildkälla: Facebook/Austin Animal Center

Elisabeth insåg att Sophie skulle adopteras bort, men hon kunde inte släppa den älskvärda lilla hunden.

Sex veckor efter att hon hittats, lämnad åt att dö, adopterade Elisabeth och hennes familj den lilla hunden som nu skulle få ett kärleksfullt hem.

Adopterades av Elizabeth

Veterinären berättar att Sophie älskar att åka bil, och ibland tar de även en tur till djurhemmet för att hälsa på några kompisar.

– Dagen då jag räddade Sophie lovade jag henne att ingen någonsin skulle göra henne illa igen. Nu får jag spendera resten av hennes liv med att uppfylla det löftet. Hon kommer aldrig missa en måltid och aldrig vara kall igen. Det kan jag lova, berättar Elisabeth för Huffington Post.

Bildkälla: Facebook/Austin Animal Center
Sophie är en så lyckligt lottad hund som träffade Elizabeth, jag vågar inte ens tänka på vad som hade skett annars. Elizabeth är en riktig djurhjälte, snälla dela vidare artikeln för att hylla hennes underbara agerande för att rädda lilla Sophie!