Undernärd hund hittas bunden vid stång – sträcker ut sin tass till polisen som är där för att rädda honom

Undernärd hund hittas bunden vid stång – sträcker ut sin tass till polisen som är där för att rädda honom

Det är verkligen chockerande hur grymma vissa människor kan vara mot sina hundar.
Vi har sett alldeles för många fall av människor som lämnat sina hundar – bundna mitt i ingenstans utan att bry sig om vad som händer dem.

Men tack och lov finns det också djurvänner bland oss människor som är villiga att kliva upp och hjälpa dessa djur – och vänligheten kan betyda allt i världen för en försummad hund.

Så var fallet nyligen, när en polis kom till undsättning av en dumpad, bunden hund som sträckte ut sin tass mot henne.

Tidigare denna månad åkte polisen Angela Laurella från Broward Sheriff’s Office ut på ett larmsamtal om en allvarligt undernärd hund som var fastbunden på en stolpe.

Det är inte fastställt vem som band hunden eller hur länge han var ute, men han hittades i hemsk form: ”Varje ben och revben sticker ut. Hans ögon sjönk in i kroppen för att han var så undernärd. Definitivt vanvårdad”, säger Amy Roman från 100+ övergivna hundar i Everglades Florida till Local 10 News.

När polisen Laurella kom till platsen var hunden desperat efter hjälp – och i en hjärtskärande syn räckte han ut sin tass till henne.

Foto: Screenshot
@100plusabandoned

Liam tied to a pole emaciated left to die now safe with 100plusabandoneddogs.org #pitbull #bso #rescuedog #ilovepitbulls

♬ Memory – Official Sound Studio

”Hon gick bara långsamt mot honom och räckte ut sin hand, och han kröp och gav henne sin tass, som om han ville säga: ”Snälla hjälp mig att få mig härifrån”, säger Roman till The Dodo.

Hunden hade inget mikrochip för att identifiera en ägare och var bunden med ett mycket kort koppel, vilket begränsade hans rörelsemöjligheter.

Men den försummade hunden insåg snart att han var i bättre händer när polisen Laurella försiktigt började mata honom:

Hunden togs in av djuskyddsorganisationen 100+ Abandoned Dogs of Everglades Florida. Hans räddare kallade honom Liam.

De åtog sig att ge den avmagrade, fyraåriga hunden all kärlek och omsorg han behövde och så länge hade varit utan.

”Stackaren är så utmattad, så törstig och så söt”, skrev de på skrev de på Instagram. ”Vi kan inte föreställa oss vad han fick utstå … vi kommer att låta honom läka igen.”

Liam är nu på väg att återhämta sig och får den hjälp han behöver, även om hans tidigare försummelse liv har tagit på hans hälsa. Han har fått medicinska behandlingar från veterinärer.

”Båda hans ögon är nedsänkta på grund av undernäring och orsakar entropion”, uppgav djurräddarna i en uppdatering, efter att Liam genomgått ett mindre ingrepp hos ögonspecialisten. ”Han har också ett sår i vänster öga.”

Tyvärr är det fortfarande inte känt vem Liams tidigare ägare var, och det finns för närvarande inga spår, men räddningsgruppen hoppas att någon kan ge sig tillkänna med information.

”Vi hoppas att någon ser rapporteringen och som vet vem som gjorde detta mot honom, och kanske kan vi få rättvisa för Liam”, skrev de på Instagram.

Men under tiden är Liam i goda händer och blir allt bättre dag för dag, och djurhjältarna på djurhemmet säger att han ”mår bra”.

”Han har en lång väg framför sig, långsamt och stadigt”, skrev de i en uppdatering. ”Men han äter och dricker som en mästare, sover gott och är alltid glad!”

Vi är så glada att Liam är trygg! Tack till polisen Laurella och alla människor på organisationen 100+ Abandoned Dogs i Everglades Florida för att ni räddade honom och visade honom den kärlek och omsorg han förtjänar.

Dela denna fantastiska nyhet!