Tonåring räddar sin hund från översvämning – dramatiska bilder från katastrofen

Förra veckan drabbades delstaten Kentucky i USA av en katastrof sedan svåra översvämningar dödat 37 människor och förstört hundratals hem. Guvernören Andy Beshear kallade det hela för ”en av de värsta, mest förödande översvämningshändelserna i Kentuckys historia”.

Men mitt i denna historiska katastrof gjorde en modig tonåring allt för att rädda sin hund innan hon simmade upp på ett tak för att bli räddad.

På torsdagen och fredagen drabbades östra Kentucky av massiva översvämningar, sedan skyfall fick närliggande floder och bäckar att stiga.

När vattnet började stiga runt hennes hem, agerade en 18-åring vid namn Chloe snabbt för att rädda sig själv och sin hund.

Enligt ett Facebook-inlägg av Chloes pappa Terry Adams, placerade tonåringen hunden i en plastbehållare som skulle flyta ovanpå översvämningsvattnet, och med hunden i släptåg började Chloe simma genom strömmen.

Vattnet var så högt att det passerade folks hem – så Chloe och hennes hund sökte skydd ovanpå en grannes tak.

My daughter is safe and whole tonight. She saved her dog by putting her in a container that would float and then swam…

Posted by Terry Adams on Thursday, July 28, 2022

Det var en skrämmande situation, men hjälpen var snart på väg.

Chloes farfar, Larry Adams, använde sin kajak för att paddla över översvämningsvattnet och få Chloe i säkerhet.

”Aldrig varit mer tacksam för att vara kajakpaddlare än de senaste dagarna”, skrev han.

Han tillade att Chloe simmade omkring 70 meter över strömmen för att nå taket.

”Modig ung dam där”, skrev han.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=5426412597407084&set=a.519840521397674&type=3

Denna översvämning har varit förödande för Kentucky-bor, och det kommer att ta lång tid för delstaten att återhämta sig från skadan. Den här familjen förlorade sitt hem i översvämningen, och Terry delade en GoFundMe-sida för stöd.

Men den här historien är ett litet glädjebesked mitt i denna tragedi. Terry kallar sin dotter för ”hjälte” och ”helt enkelt fantastisk” och kände sig välsignad trots att han också förlorat så mycket.

”Vi förlorade allt idag … allt utom det som betyder mest”, skrev han.

Vi är så glada att Chloe och hennes hund är säkra! Tack, Chloe, för att du agerade så snabbt och räddade din hunds liv! Även i kristider är det inspirerande att se människor som ser efter sina husdjur ❤️

Dela gärna vidare denna nyhet!