Veterinär ger valpen en dödsdom och tar fram nålen: Då ser chefen tassarna och skriker rakt ut

Alla som behövt avliva en hund vet att det är otroligt jobbigt. Men ibland finns det ingen annan väg att gå. Lidandet hade helt enkelt blivit för stort.

Om du någonsin hamnar i en sådan situation, se till att stanna vid din fyrbenta väns sida. För ingen hund vill vara ensam med främlingar i ett sådant läge.

Valpen Starfish hittades i en låda, hans ben såg konstiga ut och var utsträckta under honom.

Personen som hittat valpen tog med henne till en veterinär där hon fick en dödsdom.

En veterinär stod med nålen i handen och grät. Hunden var inte stark nog, hon var tvungen att avlivas.

Bara sekunder innan Starfish skulle avrättas kom föreståndaren inspringandes och skrek att de skulle vänta.

Starfish
Youtube

Hon ville be om ett andra utlåtande först, skriver The Dodo.

De tog med sig Starfish till en annan veterinär. Den här gången var prognosen lite ljusare.

Starfish hade fötts med en funktionsnedsättning, ”Swimmer Puppy Syndrome”. Men med rätt hjälp skulle hon kunna bli helt botad.

Starfish
Youtube

”Simmade fram”

Istället för att gå och springa som andra valpar såg det snarare ut som att Starfish simmade fram.

Men Starfish var ett riktigt charmtroll och det dröjde inte länge förrän hon fick komma till en kärleksfull familj. Hon fick flytta hem till Leigh Anne Gray i San Fransisco.

”Vi blev förälskade i den lilla hunden. Hon lärde oss något vi aldrig hade sett förut,” säger hennes matte Leigh Anne Gray och fortsätter:

”När jag såg Starfish, blev jag fäst vid henne omedelbart. Jag kunde inte bära upp henne som med andra hundar, jag var tvungen att hålla henne på sidan. Hon var platt som en pannkaka, men jag bara tog henne och ville inte släppa henne.”

Starfish
Youtube

Alla i familjen hjälptes åt för att lära Starfish att gå, och de prövade alla möjliga metoder. Och tillslut så gav all träning frukt.

”Det vi behövde göra var att resa upp henne på tassarna. Och så fort vi fick ut henne till gräset, och hon hade något att hålla fast vid så bara… började hon följa efter oss överallt”, säger Leigh Anne.

Men det var inte bara Leigh Anne och hennes familj som ville se Starfish lyckas. Även personalen från djurhemmet hjälpte till.

Starfish
Youtube

”Starfish vet inte vad som är fel med henne. Hon bara reser sig upp och försöker igen. Och hon blir bättre, lite grann, för varje dag som går,” säger hennes lyckliga matte.

Efter bara cirka två månader kunde Starfish gå själv och snart sprang hon fram som vilken valp som helst.

Det var en otrolig glädje familjen kände när de såg hur lycklig Starfish var.

Starfish
Youtube

”Hennes beslutsamhet, hennes glädje för livet, var något som saknades för mig. Och jag är så glad att hon kom in i våra liv,” säger matte Leigh Anne.

Tänk att Starfish bara var några sekunder från döden, men som av ett mirakel fick en andra chans.

Ta en titt på videon nedan, det är svårt att inte gråta:

Dela gärna historien med dina hundälskade vänner på Facebook. Alla hundar borde få lika mycket kärlek som Starfish får varje dag!