Sörjande hund besöker stranden varje dag för att stirra på havet – anledningen krossar djurvänners hjärtan

Hundar är alltid så kärleksfulla och lojala mot sina ägare, även efter att de är borta.

Hundar har stor känslomässig intelligens och verkar förstå när deras nära och kära har gått bort, och kan till och med sörja dem på sina egna sätt – vissa hundar går till och med för att visa respekt vid deras gravar.

Som denna söta hund, som kan hittas hålla en sjövaka för sin avlidne ägare. Jolie Mejía var på besök vid havet i Punta Negra, Peru, när hon märkte en ovanlig syn: en hund var på stranden helt ensam och stirrade intensivt på havet.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: Twitter

”Han verkade inte övergiven. Han bar ett band runt halsen och hans päls var ren,” säger Jolie till The Dodo. ”Jag klappade honom och väntade på hans ägare, men minuterna gick och ingen kom.”

Jolie säger att hon tog hand om hunden och klappade honom, men han ville inte göra något annat än att titta på havets vågor. Jolie och hennes familj trodde att han var övergiven på stranden och tog nästan emot honom.

Men snart kom en man och förklarade att hunden var på stranden varje dag, av en hjärtskärande anledning.

”Hans ägare var en fiskare som gick bort för en tid sedan”, skrev Jolie på Twitter. ”Sedan dess stirrar han på havet varje dag.”

Hunden, som heter Vaguito, verkar förstå att hans ägare åkte ut på havet en dag och aldrig kom tillbaka. Kanske förstår han att hans ägare har dött och håller en vaka för honom, eller så kanske han hoppas att hans husse en dag kommer tillbaka.

”[Han] blir glad varje gång han ser båtar,” skrev Jolie på Twitter.

Hon berättade för The Dodo att hon blev ”mycket rörd” av historien om hunden. Men även om Vaguitos berättelse är sorglig, var hon glad att höra att han inte var ensam: ”Praktiskt taget alla i området känner till hunden och är väldigt förtjusta i honom”, fick hon veta.

Människor i det lilla samhället tar hand om Vaguito och ger honom mat och tak över huvudet. En veterinär sa att en kvinna i närheten tar hand om honom.

Även om ingenting kan ersätta Vaguitos bortgångna ägare, som hunden uppenbarligen älskade väldigt mycket, får han fortfarande mycket kärlek.

Det är verkligen vackert att se hur lojala hundar är mot sina ägare, även efter att de är borta för gott.

Det är tråkigt att se hur mycket Vaguito saknar sin ägare men vi är glada att han fortfarande blir väl omhändertagen – och hans historia är en bitterljuv påminnelse om en hunds kärlek.

Dela denna vackra historia!