Sopbilschaffis ser något krypa bland soporna – ser ett par ögon och inser att han måste agera blixtsnabbt

Sopbilschaufförer är ofta osannolika beskyddare av djuren.

Det är helt enkelt så att det inte är helt ovanligt att de stöter på djur som av misstag hamnat i papperskorgen – vare sig de letade efter mat eller avsiktligt slängdes. Dessa sanitetsarbetare och vardagshjältar gör allt för att hjälpa djuren.

Ett bra exempel på detta är denne man, som räddade en hund vilken hade hamnat i hans lastbil. Tack vare ”sopgubbens” skarpa öga undvek hunden med nöd och näppe ett fruktansvärt öde.

Enligt Capital Area Humane Society i Michigan, var en anställd från Granger Waste Services tidigt på morgonen den 19 juli på väg ut med sin bil, när han insåg att han hade någon oväntad i sin lastbil.

Det var en liten vit hund. Det är inte klart hur exakt hon hamnade mitt bland sophämtningen, men rutten går via soptunnor vid affärer, vilket innebär att hunden hade en ganska svår prövning innan den hittades.

”Det är nästan otroligt att hon uthärdade att bli förflyttad från en soptunna till en sopbil och sedan uthärdat resan och lossningsprocessen”, skrev Capital Area Humane Society på Facebook.

Hunden gick igenom mycket, men skulle ha haft det mycket värre om den anställde inte hade sett henne:

”Utan hans skarpa öga hade hon verkligen drabbats av ett fruktansvärt öde,” skrev Humane Society.

UPDATE ON DOG FOUND IN GARBAGE TRUCKThe sweet, little dog who was found yesterday, by a caring Granger employee, is…

Posted by Capital Area Humane Society on Tuesday, July 20, 2021

Tack och lov är hunden nu i ett stabilt tillstånd, och Ingham County Animal Control utreder fallet. Capital Area Humane Society uppger att eftersom det fortfarande pågår en öppen utredning, kommer hunden inte att adopteras ut än och i stället så länge förbli i skyddsförvar.

Men medan utredningen pågår och många frågor förblir obesvarade är alla överens om att föraren som räddade den här hunden är en sann hjälte – och hans arbetsgivare säger att de också har fått massor av överraskande förfrågningar om honom.

”För er som har visat intresse för Granger-anställda är han inte heller tillgänglig för adoption”, skrev de skämtsamt.

Tack till denna sopbilschaufför för att du hittade denna stackars hund och räddade hennes liv! Vi hoppas att allt löser sig och att hunden snart hittar ett bra hem.

Dela denna inspirerande historia!