Sista hunden kvar på djurhemmet blir äntligen adopterad – ler när han inser att han är hemma

Vissa herrelösa hundar tvingas vänta länge innan de hittar hem. Det kan vara hjärtskärande för dem att se alla andra djur få komma till familjer samtidigt som de blir passerade – om och om igen. Föreställ dig att vara det allra sista djuret kvar på djurhemmet.

Det var fallet för en hund, som lämnades helt ensam och nästan gav upp hoppet… tills han till slut fick sitt eget lyckliga slut. Capone, en Staffordshire terrier-blandning, tillbringade flera år väntades på Ionia County Animal Shelter i Michigan.

”Vi förväntade oss inte att det skulle ta så här lång tid att hitta någon som skulle öppna upp sina hjärtan för honom,” sa volontären Sammie Vincent till FOX 17.

Mister chunky monkey, Capone keeping me company my first day doing Animal Control on my own <3

Posted by Sammie Ferguson on Sunday, December 2, 2018

Han adopterades vid ett tillfälle, men det blev aldrig för evigt: familjen lämnade tillbaka honom till djurhemmet efter ett år, vilket bröt ner den stackars hundens humör.

”Han gick ner en hel del i vikt eftersom han helt enkelt inte hade den aptit som han hade i sitt hem,” säger chefen på djurhemmet, Carly Quinn, till The Dodo.

”Det var väldigt svårt att få honom att äta. Vi var tvungna att locka honom dagligen med godsaker och diverse våtfoder.”

”Han var förkrossad.”

Capones tur blev inte mycket bättre efter att ha återvänt till djurhemmet. Folk gick förbi honom och andra visade intresse bara för att aldrig dyka upp.

För att göra det ännu mer hjärtskärande, kom det till en punkt där Capone var det enda djuret kvar utan hem.

”Alla kennlar var tomma, förutom den söta, tysta, snälla Capone”, säger Carley.

Come into work this morning and see all of the empty dog cages. And then there is poor Capone, whining for attention. Breaks my heart.

Posted by Sammie Ferguson on Saturday, January 5, 2019

I början av 2019 var Capone sju år gammal och hade fortfarande ingen familj. Men djurhemmet gav inte upp och fördubblade sina ansträngningar för att hitta ett hem åt honom.

De publicerade hundens sorgliga historia på Facebook, i hopp om att någon skulle öppna sina hjärtan och adoptera honom. Otroligt nog sågs inlägget av precis rätt personer.

En kvinna som heter Ashlee Long och hennes man John såg Capone och blev omedelbart förälskade i hunden, säger Ashlee till FOX 17.

De besökte djurhemmet och slog omedelbart till – uppenbarligen var Capone redo att åka hem efter all denna tid:

”Vi båda bara knäböjde med händerna ut för honom, och han kom precis fram till oss och började mysa, viftade på svansen, vi visste bara att vi måste ta honom”, säger Ashlee.

De tog med sig Capone hem, och hunden gav ifrån sig ett stort, varmt leende, och visste att han äntligen hade fått komma till rätt familj:

Foto: Facebook/Sammie Furguson

Capones vänner på djurhemmet visste att det var menat att det skulle bli så här, och grät av glädje när de såg deras sista hund äntligen få lämna djurhemmet.

”Det var verkligen tårdrypande,” sa Carly till The Dodo.

Så vackert! Det tog lång tid, men vi vet att Capone kommer att vara lycklig i sitt nya hem. Ge aldrig upp hoppet!

Dela denna inspirerande berättelse!