Servicehunden försvinner spårlöst efter bilolyckan, veckor senare får husse ett tårdrypande samtal

Är det någon typ av hundar som får mig att tappa hakan så är det servicehundar. Deras fantastiska instinkt för känslor, uppmärksamhet och välvilja gör att många människor världen över kan leva ett så normalt liv som möjligt, och i många fall är de livsviktiga.

Men för mannen Blaze skulle relationen med sin servicehund Kevin få sig en hemsk vändning.

Vid en bilolycka försvann Kevin från bilen Blaze satt i och i flera dagar letade samhället febrilt efter honom. Och en vecka senare skulle familjen få ett samtal som lämnade alla i tårar.

Hundar är verkligen människans bästa vän, och för Golden Retrievern Kevin och hans ägare Blaze var det mer än sant.

Kevin var Blazes servicehund som hjälpte honom med ångest och depression. Kevin var allt för Blaze, och tillsammans utgjorde de ett par som fick livet att bli så mycket bättre.

Men en dag skulle allting förändras.

Bildkälla: Facebook/BringKevinHome

Var med om bilolycka

En dag var Blaze och Kevin på väg för att hälsa på sin familj. Bakom ratten satt Blaze som svimmade av och bilen åkte av vägen och kraschade ner i ett dike. När Blaze vaknade, i en bil med krossad vindruta, var han ensam.

Kevin syntes inte till någonstans. Blaze klarade sig som tur undan med mindre sår efter olyckan. I och med att Kevin var borta förstod de att hunden också hade klarat sig, men nu stod de inför en stor utmaning att hitta sin älskade hund, en hund Blaze inte bara behövde för att klara vardagen. Det var också hans bästa vän.

Bildkälla: Facebook/BringKevinHome

Familjen samlades och tillsammans startade de upp en Facebook-sida för att nå ut med budskapet om sin bortsprungna hund. Dessutom startade dem en insamling så att Blaze skulle kunna spendera sin tid med att hitta Kevin, utan att behöva gå till jobbet, och så hunden skulle få de mediciner han eventuellt behövde om de hittade honom.

Blaze hoppades att någon skulle hjälpa dem – men det var betydligt mer än bara en person. Inom något dygn hade hela det lilla samhället de bodde i gått samman för att hitta Kevin.

Men drygt en vecka efter Kevin försvunnit, och hoppet allt mer förlorat om att hitta honom, ringde telefonen.

Bildkälla: Facebook/BringKevinHome

Såg något längs vägen

Bröderna Alex och Kyle hade varit ute med bilen och sett någonting vid sidan om vägen som fick dem att stanna. Det var en hund, en Golden Retriever, och efter att ha sett de många inläggen i de olika grupperna förstod de vem hunden var. Det var Kevin.

Bröderna hade hoppat ut ur bilen och kallat på Kevin som glatt följde med. Äntligen skulle han återförenas med Blaze och som tur var hade Kevin klarat sig bra. Han behövde endast ett fåtal mediciner hos veterinären innan han kunde åka hem till sin älskade husse igen.

Bildkälla: Facebook/BringKevinHome

Blaze skickade sina stora tack till alla människor, vanliga medborgare så väl som poliser, som hade hjälpt till i arbetet att hitta hunden Kevin. Tänk vilka fantastiska saker vi kan åstadkomma när vi hjälps åt!

Jag är så lycklig över att Kevin och Blaze fick återförenas. Dela artikeln vidare om du kände samma sak!